جک صنعتی

جک صنعتی

جک صنعتی ” جک هیدرولیک ” یک دستگاه به شکل استوانه هست که داخلش مقادیری از روغن موجود می باشد که با فشار نیرو وارد این روغن می شود این نیرو روغن را به سمت استوانه دیگر انتقال می دهد و بعد از این مرحله همان روغن به پیستون استوانه فشار وارد می کندودر نهایت باعث به حرکت درآوردن اجسام می شوند. این روش کارکرد در عملکرد ماشین هایی مثل جرثقیل نیز وجود دارد .این روش کاری ممکن است در ابتدا به نظرتان ساده به نظر برسد ولی این جک صنعتی با همین سادگی کار های بزرگ با ظرافت و دقت بالا را به انجام می رساند. پس این روغن غیر قابل تراکم موجود و نیرویی که به این روغن موجود غیر قابل تراکم واردمی شود.

این اصول الگوریتمی هست که جک هیدرولیک یا همان جک صنعتی از این روش بهره مند هست .باید به این مهم توجه داشت که فشاری که به پیستون کوچک وارد می شود دقیقا همان فشار به پیستون بزرگ وارد می شود و آن سبب بالارفتنش می شود . به عبارتی دیگر و در تعریف دیگری می توان گفت جک های صنعتی یکی از انواع سیلندرهای هیدرولیکی است که فعالیتش تنها در یک جهت هست و معمولا ظرفیت بالایی را به خود اختصاص می دهد . در ساختمان و اجزای جک‌های هیدرولیکی یک میله با قطر بسیار زیاد دارد که در انتها یک شانه دارد و به جای پیستون استفاده می‌شود . این شانه به این دلیل در این سیستم موجود است که باعث عدم خروج میله از درون پوسته سیلندر بشود.

جک هیدرولیک ” جک صنعتی ” چگونه کار می کند ؟

قسمتی از جک سطح مقطع بزرگتری دارد که بر روی آن جرم جسم ها وجود دارد ، در نتیجه نیروی بیشتری نیز می طلبد . سطح مقطع بخش پایین نیز قسمتی از جک هیدرولیک که سبب به حرکت درآمدن روغن می شود ، به روش تلمبه زدنی کار می کند و مقادیر کمتری از نیرو را نیاز دارد .
یعنی اینکه در میزان نور و نیروی وارده باید دقت کنیم ، به سطح مقطع کمتر نیروی کمتر و به سطح مقطع بیشتر نیروی بیشتری هم متعاقبا وارد می شود.

در جک های صنعتی دسته ی جک اهرمی از نوع ثانویه هست که خواص مکانیکی ویژه خودش را دارد که این خاصیت باعث افزایش نیروی محرک می شود و نیرویی خالص از همین دسته به جک هیدرولیک صنعتی وارد می گردد و خود جک هم نیرو را افزایش می دهد . در نهایت این اعمال باعث مساوی شدن خواص مکانیکی همه ی دستگاه با خاصیت مکانیکی این 2 قسمت می شود .

کاربرد جک صنعتی :

  • حرکت دادن و بلند کردن ماشین آلات کشاورزی
  • در تراکتور ها
  • ماشین آلات معدنی و راهسازی ، بالابرها ، کمپرسی‌ها ، جرثقیل‌ها ، لیفتراک
  • در صنایع هم به دلیل ساده بود ظاهر و قدرت بسیار زیاد ، جک های صنعتی پرکاربرد هستند
  • بالا بردن و حرکت دادن ماشین‌آلات سنگین مانند چرثقیل ها
  • در پالایشگاه ها
  • در حفاری های زیر زمین
  • معماری ، عمران ، شهرسازی و برج سازی
  • وسیله های نقلیه و …

 

 

جک صنعتی