اسید دیسکلر (رسوب زدا)

اسید دیسکلر یا رسوب زدا چیست؟

اسید دیسکلر (رسوب زدا) برای همه اشکال حیات ضروری است و در همه سلول ها یافت می شود. اسیدهای نوکلئیک به دو شکل طبیعی به نام‌های دی‌اکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) و اسید ریبونوکلئیک (RNA) وجود دارند.
اسیدهای نوکلئیک از پلیمرهای زیستی ساخته شده‌اند که به طور طبیعی مجموعه‌ای مکرر از مونومرها (پلیمرهای سازنده) مواد شیمیایی هستند که سپس نوکلئوتیدهایی را ایجاد می‌کنند که اسیدهای نوکلئیک را تشکیل می‌دهند.
برای درک ساختار اسید نوکلئیک، درک ساختار نوکلئوتیدهایی که اسید نوکلئیک را تشکیل می دهند بسیار مهم است.

اسید دیسکلر (رسوب زدا)

فروش اسید دیسکلر یا رسوب زدا

اسید دیسکلر (رسوب زدا) مولکول های زیستی بزرگی هستند که نقش اساسی در تمام سلول ها و ویروس ها دارند. عملکرد اصلی اسیدهای نوکلئیک شامل ذخیره و بیان اطلاعات ژنومی است. دی اکسی ریبونوکلئیک اسید یا DNA اطلاعاتی را که سلول ها برای ساختن پروتئین ها نیاز دارند رمزگذاری می کند. یک نوع مرتبط از اسید نوکلئیک، به نام اسید ریبونوکلئیک (RNA)، بایوساید در اشکال مختلف مولکولی وجود دارد که نقش های سلولی متعددی از جمله سنتز پروتئین را ایفا می کند.

انواع اسید دیسکلر (رسوب زدا)

اسید دیسکلر (رسوب زدا) مولکول های پلیمری با زنجیره بلند هستند، مونومر (واحد تکرار شونده) به عنوان نوکلئوتید شناخته می شود و از این رو گاهی اوقات اسیدهای نوکلئیک را پلی نوکلئوتید می گویند.
اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (DNA) و اسید ریبونوکلئیک (RNA) دو نوع اصلی از اسیدهای نوکلئیک هستند. DNA و RNA پلی آلومینیوم کلراید مسئول وراثت و انتقال ویژگی های خاص از نسلی به نسل دیگر هستند. به طور برجسته دو نوع اسید نوکلئیک برای ما شناخته شده است.

ساختار اسید نوکلئیک

یک اسید دیسکلر (رسوب زدا) از سه قسمت تشکیل شده است که توسط پیوندهایی به هم متصل شده اند. این سه قسمت شامل یک گروه فسفات، یک قند 5 کربنه و یک پایه نیتروژن است.

گروه فسفات

گروه فسفات از یک اتم فسفر تشکیل شده است که چهار اتم اکسیژن با بار منفی به آن متصل است.

شکر 5 کربنه

قند 5 کربنه (معروف به پنتوز) شامل ریبوز و دئوکسی ریبوز است که در اسید دیسکلر (رسوب زدا) وجود دارد. ریبوز و دئوکسی ریبوز هر دو دارای پنج اتم کربن و یک اتم اکسیژن هستند. به اتم های کربن اتم های هیدروژن و گروه های هیدروکسیل متصل می شوند.
در قند ریبوز، گروه های هیدروکسیل متصل به اتم های دوم و سوم کربن وجود دارد. در قند دئوکسی ریبوز، یک گروه هیدروکسیل متصل به اتم کربن سوم وجود دارد، اما تنها یک اتم هیدروژن به اتم کربن دوم متصل است.

پایه نیتروژن

مولکول نیتروژن به عنوان یک پایه در اسید دیسکلر (رسوب زدا) عمل می کند زیرا می تواند به مولکول های دیگر الکترون بدهد و از طریق این فرآیند مولکول های جدیدی ایجاد کند. می تواند به مولکول های کربن، هیدروژن و اکسیژن متصل شود تا ساختار حلقه ای ایجاد کند.
ساختارهای حلقه به صورت حلقه های منفرد (پیریمیدین ها) و حلقه های دوتایی (پورین ها) هستند. پیریمیدین ها شامل تیمین، سیتوزین و اوراسیل هستند. پورین ها شامل آدنین و گوانین هستند. پورین ها بزرگتر از پیریمیدین ها هستند و تفاوت اندازه آنها به تعیین جفت شدن آنها در رشته های DNA کمک می کند.

پیوندهای اسید نوکلئیک

پیوندهایی که مولکول های فسفر، قند و نیتروژن را در کنار هم نگه می دارند، پیوندهای گلیکوزیدی و پیوندهای استری نامیده می شوند.
پیوندهای گلیکوزیدی بین اولین اتم کربن در یک قند 5 کربنه و نهمین اتم نیتروژن در یک پایه نیتروژن ایجاد می شود.
پیوندهای استری بین پنجمین اتم کربن در قند 5 کربنه و گروه فسفات ایجاد می شود.
این پیوندها نه تنها یک نوکلئوتید را کنار هم نگه می دارند، بلکه زنجیره هایی از نوکلئوتیدها را نیز در کنار هم نگه می دارند که پلی نوکلئوتیدهایی را ایجاد می کنند که اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (DNA) و اسید ریبونوکلئیک (RNA) را تشکیل می دهند.
برای ایجاد این زنجیره‌ها، گروه فسفاتی که به پنجمین اتم کربن در یک قند 5 کربنی متصل است، به اتم کربن سوم در قند 5 کربنی بعدی متصل می‌شود. این کار تکرار می شود تا زنجیره ای ایجاد شود که توسط یک ستون فقرات قند فسفات به هم متصل شده است.

اگر قند موجود در این زنجیره یک قند ریبوز باشد، رشته ای از RNA ایجاد می شود.
برای ایجاد DNA، رشته RNA به پلی نوکلئوتید متصل می شود که ساختاری مشابه اما ضد موازی با پیوندهایی به نام پیوند هیدروژنی دارد. این پیوندهای هیدروژنی پیریمیدین‌ها و پورین‌های موجود در پایه‌های نیتروژنی را به هم پیوند می‌دهند. در فرآیندی به نام جفت شدن بازهای مکمل، گوانین به سیتوزین و آدنین به تیمین پیوند می زند. این باعث افزایش بازده انرژی جفت‌های پایه می‌شود و همیشه در این الگو یافت می‌شوند.

اسید دیسکلر (رسوب زدا)

عملکرد اسید نوکلئیک

  1. اسیدهای نوکلئیک مسئول انتقال خصوصیات ذاتی از والدین به فرزندان هستند.
  2. آنها مسئول سنتز پروتئین در بدن ما هستند
  3. انگشت نگاری DNA روشی است که توسط کارشناسان پزشکی قانونی برای تعیین پدر و مادر استفاده می شود. همچنین برای شناسایی مجرمان استفاده می شود. همچنین نقش مهمی در مطالعات مربوط به تکامل بیولوژیکی و ژنتیک داشته است.

هر نوع اسید نوکلئیک عملکرد متفاوتی را در سلول های همه موجودات زنده انجام می دهد.

دئوکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA)

از نظر شیمیایی، DNA از یک قند پنتوز، اسید فسفریک و برخی بازهای حلقوی حاوی نیتروژن تشکیل شده است. بخش قند موجود در مولکول های DNA β-D-2-دئوکسی ریبوز است. بازهای حلقوی که نیتروژن در آنها وجود دارد عبارتند از آدنین (A)، گوانین (G)، سیتوزین (C) و تیمین (T). این پایگاه ها و آرایش آنها در مولکول های DNA نقش مهمی در ذخیره سازی اطلاعات از نسلی به نسل دیگر دارند. DNA دارای ساختار مارپیچ دو رشته ای است که در آن رشته ها مکمل یکدیگر هستند.

DNA مسئول ذخیره و کدگذاری اطلاعات ژنتیکی در بدن است. ساختار DNA به کودکان اجازه می دهد تا اطلاعات ژنتیکی را از والدین خود به ارث ببرند.
از آنجایی که نوکلئوتیدهای آدنین، تیمین، گوانین و سیتوزین در DNA فقط در یک توالی خاص جفت می شوند (آدنین با تیمین و گوانین با سیتوزین)، هر بار که سلولی رشته DNA را تکثیر می کند، می تواند دنباله ای را که نوکلئوتیدها باید در آن قرار گیرند، مشخص کند. کپی شده است. به این ترتیب، کپی‌های دقیقی از DNA می‌تواند ساخته شود و از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.
در داخل DNA، دستورالعمل هایی برای تمام پروتئین هایی که یک موجود زنده می سازد ذخیره می شود.

اسید ریبونوکلئیک (RNA)

مولکول RNA نیز از اسید فسفریک، قند پنتوز و برخی بازهای حلقوی حاوی نیتروژن تشکیل شده است . RNA دارای β-D-ریبوز در آن به عنوان بخش قند است. بازهای هتروسیکلیک موجود در RNA عبارتند از آدنین (A)، گوانین (G)، سیتوزین (C) و اوراسیل (U). در RNA پایه چهارم با DNA متفاوت است. RNA به طور کلی از یک رشت تشکیل و که گاهی اوقات به عقب تا می شود. که منجر به ساختار مارپیچ دوگانه می شود. سه نوع مولکول RNA وجود دارد که هر کدام عملکرد خاصی دارند:

این توابع توسط RNA با نام های مختلف انجام می شود. این اسامی عبارتند از:

  • RNA پیام رسان (m-RNA)
  • RNA ریبوزومی (r-RNA)
  • انتقال RNA (t-RNA)

RNA نقش مهمی در سنتز پروتئین ایفا می کند و بیان اطلاعات ذخیره و در DNA برای ساخت این پروتئین ها را تنظیم می کند. همچنین نحوه انتقال اطلاعات ژنتیکی در برخی از ویروس ها است.

  • وظایف مختلف RNA عبارتند از:
  • ایجاد سلول های جدید در بدن
  • تبدیل DNA به پروتئین
  • به عنوان یک پیام رسان بین DNA و ریبوزوم عمل می کند
  • به ریبوزوم ها کمک می کند تا آمینو اسیدهای مناسب را برای ایجاد پروتئین های جدید در بدن انتخاب کنند.

اسید دیسکلر (رسوب زدا)

ATP

با این حال، تمام اسید دیسکلر (رسوب زدا) در پردازش اطلاعات ذخیره و در سلول ها نقش ندارند. اسید نوکلئیک آدنوزین تری فسفات (ATP) که از یک باز نیتروژن دار آدنین، یک قند ریبوز 5 کربنی و سه گروه فسفات تشکیل و در تولید انرژی برای فرآیندهای سلولی نقش دارد.
پیوندهای بین سه گروه فسفات، پیوندهای پرانرژی هستند و انرژی سلول را تامین می کنند. همه سلول‌های زنده از ATP برای انرژی استفاده می‌کنند تا به آن‌ها اجازه انجام وظایف خود را بدهند.
برای تامین انرژی، آخرین گروه فسفات در زنجیره حذف می شود که انرژی آزاد می کند. این فرآیند ATP را به آدنوزین دی فسفات (ADP) تغییر می دهد. حذف دو گروه فسفات از ATP انرژی مورد نیاز برای ایجاد آدنوزین مونوفسفات (AMP) را تولید می کند.
ATP را می توان دوباره از طریق یک فرآیند بازیافت در میتوکندری ایجاد کرد که گروه های فسفات را دوباره شارژ کرده و دوباره به زنجیره اضافه می کند.
ATP در انتقال پروتئین ها و لیپیدها به داخل و خارج سلول ها نقش دارد که به ترتیب به نام اندوسیتوز و اگزوسیتوز شناخته می شوند.
این ATP همچنین در حفظ ساختار کلی یک سلول مهم است زیرا به ساخت خواص اسکلت سلولی سلول کمک می کند.
از نظر عملکردهای خاص بدن، ATP در انقباض عضلانی مهم است. این شامل انقباضات ایجاد و توسط قلب هنگام تپش و همچنین حرکاتی است که توسط گروه های عضلانی بزرگتر انجام می شود.

مزایای اسید دیسکلر (رسوب زدا)

  • دارای قدرت رسوب زدایی بسیار بالا
  • دم آسیب به محیط زیست و دارای خطر کمتر
  • عدم نیاز به انرژی حرارتی و گرمایی
  • دارای ظرفیت بالا اسید دیسکلر جهت حمل لایه های اکسیدی
  • دارای قابلیت رسوب زدایی در حین روشن بودن دستگاه
  • غیر سمی بودن
  • دارای قابلیت عدم آسیب دیدگی سطح فلزی تاسیسات و عدم خورندگی آنها

سوالات متداول :

اسید دیسکلر (رسوب زدا) چیست؟

اسیدهای نوکلئیک ترکیبات شیمیایی طبیعی هستند که به عنوان مولکول های اولیه حامل اطلاعات در سلول ها عمل می کنند. آنها نقش مهمی در هدایت سنتز پروتئین دارند. دو دسته اصلی اسیدهای نوکلئیک عبارتند از دئوکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) و اسید ریبونوکلئیک (RNA).

آیا DNA یک اسید دیسکلر است؟

اسیدهای نوکلئیک، اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (DNA) و اسید ریبونوکلئیک (RNA)، حامل اطلاعات ژنتیکی هستند که در سلول‌ها خوانده می‌شود تا RNA و پروتئین‌هایی را بسازند که موجودات زنده توسط آنها کار می‌کنند.

اسید دیسکلر 4 چیست؟

نوکلئوزیدهای تغییر یافته شیمیایی مشتق شده از مشتقات ریبو یا دئوکسی ریبونوکلئوزید متعارف آدنوزین، سیتوزین، گوانوزین، و یوریدین یا تیمیدین در همه انواع اسیدهای نوکلئیک، DNA و RNA یافت می شوند.

اسید دیسکلر (رسوب زدا) با مثال چیست؟

دو نمونه از اسیدهای نوکلئیک شامل اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (بهتر به عنوان DNA شناخته می شود) و اسید ریبونوکلئیک (بهتر به عنوان RNA شناخته می شود). این مولکول ها از رشت های بلند نوکلئوتیدهایی تشکیل و که توسط پیوندهای کووالانسی در کنار است. اسیدهای نوکلئیک را می توان در هسته و سیتوپلاسم سلول های ما یافت.

لیست قیمت اسید دیسکلر

MSDS اسید دیسکلر

اسید دیسکلر (رسوب زدا) بخشی ضروری از همه موجودات زنده است و بلوک ساختمانی برای DNA و RNA است. در تمام سلول ها و همچنین در برخی ویروس ها یافت می شود. اسیدهای نوکلئیک مجموعه ای از عملکردهای بسیار متنوعی دارند، مانند ایجاد سلول، ذخیره و پردازش اطلاعات ژنتیکی، ساخت پروتئین و تولید سلول های انرژی Weg.

اگرچه عملکرد آنها ممکن است متفاوت باشد، ساختارهای DNA و RNA بسیار مشابه هستند و تنها چند تفاوت اساسی در ساختار مولکولی آنها باعث تمایز آنها می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *