کاربرد الکترولیز نمک
- تصفیه آب آشامیدنی شهرها
- تصفیه آب مجموعه های ورزشی و مجتمع های مسکونی
- تصفیه آب استخر و آبنما
- تصفیه آب فرایندهای صنعتی مثل کولینگ تاور
- تصفیه آب تولیدی های مواد غذایی و نوشیدنی
- گندزدایی و احیای فاضلاب
مراحل فرآیند الکترولیز
- بصورت آنلاین مقدار نمک لازم محاسبه و به راکتور تزریق میشود
- عبور جریان الکتریسیته موجب فرآیند الکترولیز میشود
- آب ژاول بعنوان محصول نهایی در یک مخزن نگهداری می شود
- از آب ژاول برای گندزدایی آب استفاده می شود
مزایای دستگاه الکترولیز مهار فن ابزار
- دو سال گارانتی الکترود ها
- کیفیت قطعات اصلی، موجب اقزایش طول عمر قطعات میشود
- عمر طولانی الکترود ها
- دارای بک واش با اسید (سیستم شستشو با اسید)
- تولید سدیم هیپوکلریت 1 درصد
- قابلیت استفاده از نمک، محلول آب نمک و حتی آب شور دریا
- بی نیازی از خرید کلر و تأمین کننده های عمومی کلر
- کاهش خطرات نشتی کلر
- تعدیل نیرو و کاهش هزینه
نام محصول : سیستم الکترولیز نمک طعام
دسته بندی : سیستمهای گندزدایی آب
کمپانی : ProMinent
در این روش با الکترولیز محلول نمک طعام بسته به روش الکترولیز، Naocl، Hocl و Cl2 تولید می شود.
این دستگاه در 4 مدل مختلف با کاربردهای آب شرب، آب پروسس و استخرها تولید می شود.
تکنولوژی الکترولیز با دو روش Tubular cell electrolysis و Memberane electrolysis در مدل های مختلف این دستگاه ها استفاده شده است.
حداکثر غلظت تولید آب ژاول 2/5 ٪ است که در مقایسه با سایر تولیدکنندگان دیگر از غلظت بالاتری برخوردار است.

سیستم الکترولیز نمک طعام
الکترولیز نمک طعام یکی از روش های نو در زمینه گندزدایی آب آشامیدنی، استخر و پارک آبی و فاضلاب تصفیه شده بهره مندی از تکنولوژی الکترولیز نمک طعام به منظور تولید محلول مولتی اکسیدانت است. محلول مولتی اکسیدانت که متشکل از اکسنده های قوی نظیر کلر، اسید هیپوکلرو، یون هیپوکلریت، ازن، اکسیژن، پراکسید هیدرژن و دی اکسید کلر می باشد، بصورت پیوسته از سامانه الکترولیز نمک طعام که در شرکت ماداکسین طراحی و ساخته می شود، تولید و به آب تزریق میشود. تزریق محصول مولتی اکسیدانت به آب، متناسب با ظوابط و استانداردهای ملی میباشد. از مزایای محصول مولتی اکسیدانت، شفاف بودن محلول، بی بو بودن و قدرت اکسندگی فوق العاده بالای آن است. استفاده از تکنولوژی الکترولیز نمک طعام، به منظور مصارف گندزدایی، نسبت به دیگر روش های گندزدایی نظیر افزودن مواد شیمیایی، ازناسیون، کلریناسیون گازی و UV، از دیدگاه اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر است و این به دلیل ارزان بودن مواد اولیه این تکنولوژی (نمک طعام ، آب و برق) در کشور می باشد. تکنولوژی الکترولیز نمک طعام توسط شرکت ماداکسین، در کشور بومی سازی شده است و اصلی ترین تجهیزات این تکنولوژی مانند سل الکترولیز، توسط متخصصین داخلی طراحی و ساخته می شود.
فرآیند الکترولیز
- فرآیند اصلی در برقکافت، تبادل اتمها و یونها بوسیله حذف یا اضافه کردن الکترونها از طریق یک مدار خارجی است.
- حالت فیزیکی محصول نهایی در این فرآیند به طور معمول با الکترولیت متفاوت است و با استفاده از مراحل فیزیکی میتوان آن را از الکترولیت جدا کرد. به طور مثال، الکترولیز «آب شور» (Brine) به منظور تولید هیدروژن و کلر انجام میشود که هر دو در فاز گاز هستند.
- در این شرایط، حبابهای گاز در الکترولیت ایجاد و در نهایت جمعآوری میشوند:
2NaCl+2H2O→2NaOH+H2+Cl2
- به کمک الکترودهایی که در الکترولیت قرارداده شدهاند، یک ولتاژ الکتریکی اعمال میشود.
- هر الکترود، یونهای با بار ناهمنام را به خود جذب میکند. یونهای با بار مثبت، به طرف کاتد و یونهای با بار منفی، به طرف آند حرکت میکنند.
- در این فرآیند، الکترونها ممکن است آزاد یا جذب شوند.
- اتمهای خنثی با گرفتن یا آزاد کردن الکترون باردار میشوند و در طول الکترولیت حرکت میکنند.
- تشکیل اتمهای خنثی از یونها را «تخلیه» (Discharging) مینامند. زمانی که یک یون به تعداد کافی الکترون بگیرد یا از دست بدهد تا خنثی شود، اتم جدیدی که ایجاد شده است از الکترولیت جدا خواهد شد.
- یونهای مثبت فلزی مانند Cu2+ به شکل لایهای بر روی کاتد رسوب میکنند. به این فرآیند «آبکاری» (Electroplatin) میگویند.
- از واژههای «تصفیه الکتریکی» (Electrorefining) و «الکترووینینگ» (Electrowinning) نیز در توصیف برخی فرآیندهای برقکافت صنعتی استفاده میشود.
کاربردهای صنعتی الکترولیز
برقکافت در صنعت استفادههای متعددی دارد که نمونههایی از آن در زیر آورده شده است:
- کاربرد در الکترو متالورژی: «الکترومتالورژی» (Electrometallurgy) فرآیند کاهش فلزات از ترکیبات فلزی و بدست آوردن آنها به شکل خالص است که از طریق الکترولیز صورت میگیرد. برخی فلزات قلیایی و قلیایی خاکی مانند لیتیوم، سدیم، پتاسیم، منیزیم کلسیم به همراه برخی فلزات دیگر همچون مس و آلومینیوم از این روش بدست میآیند.
- تولید کلر و سدیم هیدروکسید
- تولید «سدیم کلرات» NaClO3 و «پتاسیم کلرات» KClO3
- تولید ترکیبات آلی پرفلوئوری مانند «تری فلوئورو استیک اسید» (Trifluoroacetic acid) با فرمول CF3CO2H
- تولید مس الکترولیتی (مس کاتدی) از مس تصفیه شده با کیفیت پایینتر
- تولید اکسیژن برای فضاپیماها و زیردریاییهای هستهای
- تولید سوخت هیدروژنی
از برقکافت همچنین در تمیز کردن و حفاظت از آثار هنری قدیمی نیز استفاده میشود. به دلیل اینکه این فرآیند موجب جداسازی اجزای غیر فلزی از فلز خواهد بود، از آن در تمیز کردن وسایل فلزی از سکه گرفته تا سرسیلندرهای زنگزده اتوموبیلها بهره میگیرند.
از بین بردن زنگ آهن به سادگی و با ابزارهای خانگی نیز امکانپذیر است. ابزارهای مورد نیاز آن عبارتند از: سطل پلاستیکی، آب، قطعاتی از میلگرد، جوش شیرین، سیم مفتول و شارژ.
چه عواملی بر فرایند الکترولیز تاثیر میگذارد
- ولتاژ زیاد: این امر به معنی اعمال ولتاژ بیش از حد انتظار است و در مواقعی استفاده میشود که به غلبه بر واکنشهایی نیاز داریم که در خود الکترود صورت میگیرد. این مورد بیشتر در گازها کاربرد دارد.
- نوع الکترود: یک الکترود خنثی، به عنوان محلی برای وقوع واکنش عمل میکند و خود در واکنش شرکت نمیکند اما یک الکترود فعال، بخشی از یک نیمواکنش خواهد بود.
- واکنشهای همزمان در الکترود: اگر دو نوع مختلف از نیمواکنشها همزمان اتفاق بیافتند، برخی از نیمواکنشها باید از بین بروند تا جفت نیمواکنش مناسب برای برقکافت مشخص شوند.
- حالت واکنشدهندهها: اگر واکنشدهندهها در حالت استاندارد خود قرار نداشته باشند، مقدار ولتاژ در هر نیم سلول با مقدار استاندارد متفاوت خواهد بود. در این حالت، محلول در بخش آند، pH بیشتر یا کمتر از استاندارد ۴ خواهد داشت که همین امر نیز علت وجود ولتاژ غیراستاندارد است.
چه مقدار نمک طعام برای یک تصفیه خانه با ظرفیت 360000 مترمکعب در شبانه روز برای کدورت بالا در حد 30 مورد نیاز است و سیکل آنرا نیز لطفا ترسیم بفرمایید . برای یک تصفیه خانه که دارای پیش ته نشینی اولیه و ثانویه است .
Astonishing course of expression. Keep it up!
روش کلر زنی به علت آنکه عناصر هالوژنه از جمله کلر سمّی و اکسید کننده و خورنده اند منسوخ شده….در کشورهای پیشرفته ی جهان نظیر ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی و ژاپن و چین برای گند زدایی آب از گاز اُزن یا تابش اشعه ی گاما استفاده می شود که عوارض جانبی کلر مثل تولید کلرو آلکان های سرطانزا در آب و ریزش مو را ندارد.
دیدگاهها بسته شدهاند.