پمپ پیستونی

پمپ‌های پیستونی (piston pumps) از نوع پمپ‌های جابه‌جایی (displacement pumps) و رفت و برگشتی هستند. پمپ‌های پیستونی در طرح‌ها و اندازه‌های مختلف ساخته شده و دارای کاربردهای فراوانی هستند. بر حسب نیاز می‌توان این پمپ‌ها را به روشی ساخت که فشار زیادی به وجود آورند و یا اینکه فقط عمل انتقال مایعات را بدون ایجاد فشار انجام دهند.

روش کار پمپ پیستونی

پمپ پیستونی تشکیل شده است از سیلندر (cylinder)، پیستون (piston)، ولو ورودی (suction valve) و ولو خروجی (discharge valve). پیستون به وسیله دسته‌ای که یک سوی آن بر روی چرخ دواری قرار گرفته است، در جهت بالا و پایین حرکت می‌نماید. هنگام حرکت پیستون به طرف بالا، دریچه خروجی در اثر مکش و نیروی ناشی از برگشت جریان از مجرای خروجی بسته شده و در اثر نیروی مکش ایجاد شده در داخل سیلندر، دریچه ورودی باز و مایع به درون محفظه پمپ مکیده می‌شود.

هنگامی که پیستون به طرف پایین حرکت می‌نماید، دریچه ورودی بسته شده و دریچه خروجی باز می‌گردد و سیال محبوس در محفظه و تحت فشار پیستون به مجرای خروجی انتقال می‌یابد. تکرار این عمل سبب انتقال سیال از یک محل به محل دیگر می‌گردد. سیلندر باید به شکلی آب‌بندی شده باشد که مایع نتواند به خارج نشت نماید. هر حرکت رفت پیستون را یک کورس (stroke) و مسافتی را که پیستون طی می‌کند کورس حرکتی می‌نامند.

چون در پمپ‌های رفت و برگشتی جابه‌جا شدن مایع به طور متناوب انجام می‌گیرد، حرکت مایع در لوله خروجی به صورت ضربه‌ای (impulse) خواهد بود. چون جریان ضربه‌ای به لوله خروجی و دستگاه‌های دیگری که در سر راه هستند، ضرباتی وارد می‌نماید، باید تدبیری به کار برد که شدت ضربه ناشی از متناوب بودن جریان را کم کند. یکی از راه‌های کم کردن شدت ضربه، به کار بردن یک مخزن اکومولاتور (accumulator) در سر راه خروجی پمپ‌های رفت و برگشتی است.

مساله مهم در به کار بردن مخزن هوا این است که امکان دارد هوای موجود در مخزن به مرور جذب آب شده از میزان آن کاسته شود. اگر این عمل همچنان ادامه یابد و هوای از دست رفته تأمین نشود، مخزن پر از آب شده و کار خود را انجام نخواهد داد. برای تامین هوا بهتر است که در قسمت بالای مخزن یک شیر یک طرفه (one-way valve) کار گذاشت.

یکی دیگر از راه‌های کم کردن شدت ضربه، به کار بردن پمپ‌های دو اثره (dual acting) است. پمپ‌های دو اثره را به دلیل کم کردن شدت ضربه و ظرفیت بیش‌تر و یکنواخت کردن بهتر جریان خروجی، بیش‌تر از پمپ‌های یک اثره (single acting) به کار می‌برند.

معمولا برای انتقال مایعات و مواد سیال از عمق‌های زیاد، شیر یک طرفه‌ای را در مجرای ورودی پمپ قرار می‌دهند که این ولو مایع را در مجرای ورودی محبوس نموده، و با باقی گذاشتن مقدار کمی آب در محفظه پمپ، باعث راه اندازی ساده‌تر پمپ می‌شود.

پمپ سیمپلکس

پمپ پیستونی سیمپلکس (simplex pump) یا پمپ پیستونی تک سیلندر دو اثره (single-cylinder double acting) یک پمپ رفت و برگشتی است

که دارای یک سیلندر مایع است که در هر دو کورس رفت و برگشت (در اینجا بالا و پایین) سیال را از خروجی بالایی به بیرون می‌فرستد.

پمپ دو اثره در تغذیه کوره، آتش‌نشانی، کف‌کشی (bilge) و سرویس سوخت رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پمپ دوبلکس

پمپ دوبلکس (duplex pump) نیز شبیه سیمپلکس است با این تفاوت که در آن از دو پیستون استفاده شده است.

پمپ دوبلکس نشان داده شده در شکل زیر دارای دو سیلندر بخار (و یا هوای فشرده) و آب است که فقط یکی از آنها نشان داده شده

و دیگری در پشت سر این دو واقع شده است. پمپ‌های دوبلکس هیچ نقطه مرده‌ای (dead spot) ندارند

زیرا همواره یکی از پیستون‌ها زیر نیروی بخار (و یا هوای فشرده) هستند. هر کدام از پیستون‌ها نسبت به دیگری در حدود 1/4 سیکل اختلاف فاز دارند.

بخار از محفظه بالایی در سمت چپ، که در آن ولو بخار بر روی لوله‌های مکش و تخلیه به عقب و جلو می‌رود، وارد سیستم می‌شود.

سوراخ سیاه زیر ولو بخار، ونت خروجی برای بخار مصرف شده می‌باشد.

در سمت آب پمپ (در اینجا راست) دو ولو پایینی ولوهای ورودی و بالایی‌ها خروجی هستند.

معمولا یک اکومولاتور هیدرولیکی (hydraulic accumulator) درست در بالای پمپ قرار می‌دهند تا جریان را نرم کند و از ضربه قوچ جلوگیری کند.

منبع: وبسایت مکانیزم

پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی
پمپ برش خورده
پمپ برش خورده

پمپ های پیستونی

یوکن پمپ‌های پیستونی با جابجایی متغیر با صدای کم/با راندمان بالا را ارائه می‌دهد. این پمپ ها توسط مهندسین هیدرولیک پیشرو یوکن توسعه یافته اند و مجموعه متنوعی را برای برآورده کردن طیف گسترده ای از نیازهای کاربردی ارائه می دهند.

پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر سری “AR”.
پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر سری “A”.
پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر سری “A3H”.
پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر فشار بالا سری “A3HG”.
پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر فشار بالا سری “A7H”.
پمپ های PAL و موتورهای الکتریکی سری M
پمپ های سروو موتور AC سری “ASR”.
پمپ های سروو موتور AC سری “ASE”.

مشاهده کاتالوگ پمپ های پیستونی (PDF)

سری پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر

A10-FR01B-13 – پمپ پیستونی JIS 290 – 1020 psi

پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر سری A3H

پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر فشار بالا سری A3HG

پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر فشار بالا سری A3HM

پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر فشار بالا سری A7H

پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر سری AR

پمپ های پیستونی سری ARL1

پمپ های سروو موتور AC سری ASE

پمپ های سروو موتور AC سری ASR

موتورهای الکتریکی PAL PUMPS و سری M

 

پمپ پیستونی کار و انواع مختلف

پمپ پیستونی قوی و همچنین دستگاه های ساده است. این پمپ ها با یک محفظه، یک پیستون و چند دستگاه کنترل . این پمپ ها با جریان یافتن به سمت پایین به داخل محفظه عمل می کنند، بنابراین رسانه های داخل یک پمپ دستی را کاهش می دهند.

هنگامی که فشار هوا از فنر دریچه بازشدگی فراتر رفت، آنگاه رسانه کاهش یافته را می توان به سرتاسر شیر خروجی باز فرستاد.

همانطور که پیستون به صورت پشتیبان کشیده می شود، سپس شیر ورودی را آزاد می کند و دریچه خروجی را می بندد، بنابراین می توان از مکش برای کشیدن محیط اضافی برای فشرده سازی استفاده کرد.

این مقاله به بررسی اجمالی پمپ پیستونی، کارکرد، انواع و غیره می پردازد.

پمپ پیستونی چیست؟

پمپ پیستونی را می توان به عنوان یک پمپ جابجایی مثبت تعریف کرد. این پمپ ها از پیستون، دیافراگم و در غیر این صورت پیستون برای حرکت مایعات استفاده می کنند.

این پمپ ها از شیرهای چک به عنوان شیر ورودی و خروجی استفاده می کنند. پمپ پیستونی عمومی یک پمپ دوار است که از چرخ یا شفت گردان برای کارکرد پیستون استفاده می کند.

گردان قطعه می توان از مرکز خود به یک شفت وصل کرد و این شفت را می توان به پیستون متصل کرد. هنگامی که قطعه گردان می پیچد، شفت و همچنین پیستون را به سمت پایین هدایت می کند تا آن را به عقب بکشد.

پمپ پیستونی کار می کند

عملکرد پمپ پیستونی مشابه پمپ های PD است. زیرا با کمک مکانیزم پمپاژ نیرویی برای افزایش حجم مایع کار می کنند. این پمپ ها می توانند از انرژی منابع برق استفاده کنند.

پمپ پیستونی

این پمپ ها شامل بیش از یک پیستون با مجموعه ای از دستگاه های کنترل می باشد. پمپ دوبلکس شامل دو پیستون و همچنین دو دستگاه کنترل است. به طور مشابه، یک پمپ تریپلکس شامل سه پیستون و همچنین سه دستگاه کنترل است. بسیار مهم است که دستگاه های کنترل کننده را در دو طرف بررسی کنید تا مطمئن شوید که جریان جهت مایع در هر دو طرف جریان دارد یا خیر.

این پمپ ها پمپ های تک و در غیر این صورت دو کاره هستند. پمپ های دو اثره شامل دو مجموعه دستگاه کنترل و مایع در هر دو طرف هستند. این به پمپ اجازه می دهد تا یک چرخه پمپاژ را با جریان در یک جهت به جهت دیگر کامل کند. هنگامی که پیستون در یک جهت حرکت می کند، از طرف دیگر تخلیه می شود. این پمپ برای تکمیل یک چرخه به نسخه های انفرادی اکشن برای جریان در هر دو جهت نیاز دارد.

انواع پمپ های پیستونی

این پمپ ها به انواع مختلفی از جمله پمپ بالابر، پمپ نیرو، پمپ محوری و پمپ پیستونی شعاعی طبقه بندی می شوند. از این پمپ ها، پمپ های بالابر و نیرو می توانند به صورت دستی و در غیر این صورت با کمک موتور کار کنند.

انواع پمپ های پیستونی

پمپ پیستونی بالابر

در این نوع پمپ، پیستون بالای کورس می تواند سیال را با کمک یک دستگاه کنترلی که به عنوان سوپاپ نامیده می شود به قسمت زیرین سیلندر بکشد.

در حرکت زیر، سیال از طریق دستگاه های کنترلی که در پیستون چیده شده اند به قسمت بالاتر سیلندر جریان می یابد. پس از آن در حرکت بالا، مایع می تواند از قسمت بالاتر سیلندر از طریق یک دهانه خارج شود.

پمپ نیرو

در این نوع پمپ، پمپ های پیستون با حرکت بالا می توانند سیال را در سراسر شیر ورودی به سیلندر (لوله) بکشند . در بالای داون استروک، سطح سیال را می توان از طریق یک شیر خروجی به لوله خروجی تخلیه کرد.

پمپ پیستونی محوری

این پمپ یک پمپ PD (جابجایی مثبت) است و دارای چندین پیستون در یک آرایه دایره ای از یک بلوک لوله است. این بلوک را می توان برای چرخاندن محور تقارن خود با شفت مهمی که با پیستون های پمپاژ مرتبط است، هدایت کرد. از این پمپ ها می توان مانند خودرو ، پمپ مجزا و در غیر این صورت موتور هیدرولیک استفاده کرد.

پمپ پیستونی شعاعی

این پمپ یکی از انواع پمپ های هیدرولیک است و پیستون های کار در یک مسیر شعاعی به طور متقارن در ناحیه محور محرک و در جهت پمپ پیستونی محوری منبسط می شوند.

مشخصات فنی

مشخصات اصلی هنگام انتخاب این پمپ ها عمدتاً شامل سرعت جریان، هد پمپ، کورس حجمی، فشار، قطر خروجی، توان، اسب بخار و در نهایت دمای کارکرد می باشد.

مواد

مواد مورد استفاده برای طراحی پمپ پیستونی عمدتاً به کاربرد پمپ بستگی دارد. مواد محفظه و سیلندر باید استحکام کافی داشته باشند و همچنین باید در مجاورت شرایط محیط عملیاتی مقاومت کنند. مواد برای تماس با رسانه های پمپ شده نیاز به مقاومت در برابر هرگونه زنگ زدگی ناشی از مایع دارند. برخی از انواع مواد مورد استفاده در این پمپ در زیر مورد بحث قرار گرفته است.

  • چدن قدرت کششی، استحکام و مقاومت در برابر خراش بالا را ارائه می دهد که معادل با درجه نیروی بالا است.
  • مواد پلاستیکی ارزان هستند و همچنین مقاومت زیادی در برابر زنگ زدگی و همچنین حمله شیمیایی دارند.
  • آلیاژهای فولاد ضد زنگ و فولاد ایمنی را در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی ایجاد می کنند و در مقایسه با پلاستیک ها دارای قدرت کششی بالاتری هستند که معادل با درجه فشار برتر است.
  • سایر مواد مورد استفاده برای طراحی پمپ عمدتاً شامل آلومینیوم، برنج، برنز، سرامیک و آلیاژ نیکل است.

مزایای

مزایای پمپ پیستونی عمدتاً شامل موارد زیر است.

  • دامنه فشار گسترده است
  • نیرو را می توان بدون حرکت نرخ جریان مدیریت کرد.
  • نرخ جریان و تغییرات فشار نتیجه کمی در عمل دارد.
  • در جابجایی سیالات غلیظ، دوغاب ها و همچنین ساینده ها با طراحی دستگاه کنترل خوب مهارت دارد.

معایب

معایب پمپ پیستونی عمدتاً شامل موارد زیر است.

  • هزینه تعمیر و نگهداری و عملیات معمولاً حجیم و سنگین است
  • آنها فقط نرخ جریان کمتری را مدیریت می کنند
  • جریان ضربان دار است

بنابراین، همه چیز در مورد پمپ های پیستونی است که مانند پمپ های هیدرولیک برای تغذیه ماشین های سنگین و همچنین ماشین های کوچک استفاده می شود. کاربردهای پمپ پیستونی عمدتاً شامل انتقال رنگ، شیرینی، شکلات و … می باشد که اندازه این لوله ها برای استفاده در صنایع افزایش یافته است. انواع پمپ های پیستونی به صورت شعاعی و محوری نیز در کاربردهای صنعتی پیشرفته استفاده می شود که شامل پیستون های متعددی است که در یک بلوک سیلندر گرد چیده شده اند. در اینجا یک سوال از شما وجود دارد که پمپ پیستونی از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

 

حالت های رایج خرابی برای پمپ های پیستونی هیدرولیک

مشکلات اساسی را حل کنید – و زمان از کار افتادگی را در زمانی که در آن هستید کاهش دهید.
از آنجایی که دنیای صنعتی به تکامل خود ادامه می‌دهد و ابزارهای پیچیده‌تری برای کاهش زمان از کار افتادگی برنامه‌ریزی نشده اضافه می‌کند، نظم و انضباط لازم است تا اطمینان حاصل شود که اصول عیب‌یابی و تجزیه و تحلیل/تحلیل شکست از بین نمی‌رود. اگر نتوانید این بازخورد را در متن قرار دهید، افزودن دستگاه‌هایی برای نظارت بر شرایط عملیاتی کار چندانی انجام نمی‌دهد.اهمیت اطلاعات به دست آمده از تعمیر و نوسازی تجهیزات را نمی توان نادیده گرفت. این باید یکی از اجزای مهم هر استراتژی کاهش زمان خرابی باشد، زیرا می تواند چیزی بیش از صرفه جویی در ارزش اسمی حاصل از تعمیر در مقابل تعویض را به ارمغان آورد. تجزیه و تحلیل صحیح نحوه شکست می تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد آنچه باعث آن شکست شده است ارائه دهد و بنابراین می تواند در تلاش برای حل مشکلات اساسی مورد استفاده قرار گیرد. حل این مشکلات اساسی، کلید واقعی برای جلوگیری از خرابی های برنامه ریزی نشده آینده است.این مقاله رایج ترین حالت های خرابی پمپ های پیستونی با جابجایی متغیر را مورد بحث قرار می دهد. درک این حالت‌های خرابی، علل، علائم هشداردهنده و روش‌های پیشگیرانه نظارت به شما کمک می‌کند تا زمان خرابی برنامه‌ریزی نشده را کاهش دهید.چهار حالت متداول خرابی در پمپ های پیستونی ناشی از آلودگی روغن، خستگی ناشی از افزایش فشار گذرا، مسدود شدن یا محدود شدن ورودی پمپ و فشار بیش از حد محفظه پمپ است. این چهار حالت اکثریت قریب به اتفاق همه خرابی‌ها را در هزاران واحدی که هر ساله توسط تکنسین‌های خدمات شاغل در Motion Industries بازرسی و تعمیر می‌کنند، تشکیل می‌دهند.آلودگی می تواند نتیجه چیزهای زیادی از جمله خروج آب، آلاینده های محیطی یا عناصر ظروف باشد. علائم بارز آلودگی عبارتند از: خراش های عمودی روی بشکه های پیستون، خراش روی صفحه پیستون ها، سایش بیش از حد یاتاقان های زین (یا ذرات جاسازی شده)، روزنه های بسته شده، قرقره های جبران کننده گیر کرده و پیستون ها در داخل سوراخ سیلندر سیلندر گرفته شده اند. .روش‌های نظارت بر آلودگی روغن در یک سیستم شامل نمونه‌برداری/تحلیل منظم روغن و همچنین از طریق استفاده از حسگرها برای نظارت بر مواردی مانند اشباع آب و تعداد ذرات است. استفاده از مانیتورینگ زنده همراه با نمونه برداری/تحلیل دوره ای روغن، بهترین راه برای به دست آوردن درک کامل از پمپ و سلامت کلی سیستم است.

سایش بیش از حد یاتاقان زین

خستگی ناشی از نوک فشار گذرا به شکل پیستون های شکسته (در گردن)، شفت ها (جایی که لوله سیلندر سوار می شود یا در دم)، پین های کنترلی بریده شده، یوغ های آسیب دیده و ظاهر ترک ها بین کلیه های سیلندر ظاهر می شود. بشکه از بین چهار حالت متداول خرابی، شناسایی این مشکل از طریق نظارت الکترونیکی بسیار دشوار است. دستگاهی با سرعت اسکن فوق‌العاده سریع نیاز دارد زیرا میخ‌ها می‌توانند در عرض چند میلی‌ثانیه تشکیل شوند و از بین بروند.

اگر مشکوک هستید که سیستم شما در حال تجربه افزایش فشار گذرا است، دستگاه‌های مانیتورینگ دستی توسط بسیاری از OEMها ارائه می‌شوند و افزودنی عالی برای جعبه ابزار عیب‌یابی هر تیم قابلیت اطمینان هستند.

ورودی های پمپ مسدود یا محدود شده معمولاً به شکل حفره روی صفحه سوپاپ یا آنچه که برخی از تکنسین های خدمات به عنوان “صدای مرمر” از آن یاد می کنند، ظاهر می شود. خلاء در ورودی منجر به تشکیل و فروپاشی فضاهای خالی کوچک پر از بخار می شود. موج ضربه ای که در اثر فروپاشی این حفره ها ایجاد می شود منجر به آسیب سطحی روی صفحه سوپاپ و همچنین صدای هشدار می شود.

راه‌های نظارت بر این وضعیت عبارتند از یک سوئیچ محدود نصب شده بر روی یک شیر توپی مکش که پمپ را تغذیه می‌کند (یک سیستم اینترلاک مشترک)، یک مبدل فشار نصب شده در خط مکش یا نظارت بر ارتعاش از طریق استفاده از شتاب‌سنج‌های نصب شده روی پمپ.

کاویتاسیون سنگین روی صفحه دریچه.

فشار بیش از حد محفظه پمپ می تواند در ضربه زدن به نیمه ماه یا در ماه کامل صفحه swash، نگهدارنده کفش آسیب دیده، نگهدارنده مهر و موم خم شده یا مهر و موم بیرون زده شفت و همچنین آسیب کفش – لبه های گرد، شل شدن توپ روی توپ و بیش از حد ایجاد شود. در پشت کفش بپوشید این نوع آسیب نتیجه بلند کردن یا غلت زدن کفش ناشی از افزایش فشار کیس خواهد بود. این وضعیت را می توان با استفاده از یک مبدل فشار در خط کیس کنترل کرد. اما در عمل این کار به ندرت انجام می شود.

رایج ترین نوع نظارت برای زهکشی های موردی، مشاهده جریان است. نظارت بر جریان می تواند نشانه خوبی از عمر پمپ به شما بدهد – به شما این امکان را می دهد که ببینید پمپ چقدر کارآمد است (یعنی اگر 10٪ از کیس خارج شود فقط 90٪ به سیستم می رود). به عنوان یک راهنما: جریان بیش از 10٪ از کل ظرفیت جریان پمپ نشان دهنده سایش بیش از حد است. همچنین شایان ذکر است که این روش نظارت بر عمر پمپ برای پمپ هایی که دارای چک داخلی بین کیس و مکش هستند معتبر نیست.

علائم ساییدگی در کفش های پیستونی.

درک این حالت‌های خرابی، علائم، علت اصلی و روش‌های شناسایی به کاهش زمان خرابی برنامه‌ریزی نشده و بهبود قابلیت اطمینان کلی سیستم در زمانی که بیشترین اهمیت را دارد کمک می‌کند.

یان میلر، P. Eng. مستقر در کلگری. مدیر توسعه تجارت خدمات ملی Motion Industries Canada است. او بیش از یک دهه تجربه هیدرولیک و برق در این زمینه از جمله طراحی سیستم، عیب یابی، نصب در محل و آموزش فنی/پشتیبانی دارد.

 

پمپ پیستونی چیست؟

پمپ پیستونی نوعی پمپ رفت و برگشتی است که سیال را با استفاده از یک یا چند پیستون رفت و برگشتی به حرکت در می آورد و تحت فشار قرار می دهد. معمولاً توسط یک موتور الکتریکی از طریق میل لنگ و میله اتصال هدایت می شود.

اگرچه انواع مختلفی وجود دارد، اما همه پمپ های پیستونی حداقل دارای یک پیستون هستند که در یک سیلندر محصور حرکت می کند. پیستون به طور معمول دارای یک یا چند حلقه اورینگ در حاشیه خود است که در حین حرکت پیستون به سیلندر می بندد. پیستون مایع را
به داخل سیلندر می کشد و آن را تحت فشار به بیرون می راند زیرا حجم سیلندر به تدریج بزرگتر و سپس با برگشت پیستون کوچکتر می شود.

پمپ های پیستونی می توانند محدوده های زیر را کنترل کنند:

نرخ جریان بین 5 تا 700 گرم در دقیقه

کل هد (فشار) بین 50 تا 5000 psi


قدرت بین 1 تا 500 اسب بخار

مانند اکثر پمپ های جابجایی مثبت، آنها با استفاده از نیروی مکانیزم پمپاژ برای انبساط و انقباض حجم متحرک داخلی مایع کار می کنند. پمپ‌های پیستونی می‌توانند از یک موتور الکتریکی، موتور احتراق داخلی یا سایر منابع انرژی نیرو بگیرند، اگرچه

چطور کار می کنند؟

پمپ‌های پیستونی کمتر پیشرفته ممکن است با دست، باد یا آب جاری تغذیه شوند. به طور معمول، حرکت چرخشی پیستون را به حرکت در می آورد.

پمپ های پیستونی می توانند بیش از یک پیستون و مجموعه ای از شیرهای چک داشته باشند. یک پمپ دوبلکس دارای دو پیستون و دو مجموعه سوپاپ، یک تریپلکس دارای سه عدد و غیره است. چک کردن شیرها در دو طرف محفظه پمپاژ برای اطمینان از جریان یافتن سیال در جهت صحیح مهم است.

پمپ های پیستونی نیز می توانند تک یا دو کاره باشند. پمپ‌های دو اثره مستلزم دو مجموعه سوپاپ و سیال در دو طرف پیستون هستند. این به پیستون اجازه می دهد تا یک چرخه پمپاژ کامل را با حرکت در یک جهت از جهت دیگر تکمیل کند. از آنجایی که پیستون از یک طرف وارد می شود، از طرف دیگر خسته می شود. نسخه‌های تک‌اکشن نیاز دارند که پیستون در هر دو جهت حرکت کند تا یک سیکل کامل پمپاژ کامل شود.

کجا استفاده می شوند؟

پمپ های پیستونی به عنوان پمپ های هیدرولیک برای تامین انرژی ماشین های سنگین استفاده می شوند، اما در ماشین های کوچکتر مانند رنگ پاش ها نیز کاربرد دارند. این نوع پمپ را می توان برای استفاده در تولید روغن و سایر کاربردهای صنعتی افزایش داد. انواع این نوع پمپ نیز در کاربردهای صنعتی با تکنولوژی پیشرفته و پیشرفته به شکل پمپ های محوری و شعاعی که از پیستون های متعددی که در یک بلوک سیلندر مدور قرار گرفته اند، استفاده می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *