پمپ افقی دومکشه (اسپلیت کیس)

پمپ های اسپیت کیس نصب شده در تورنتو
پمپ های اسپیت کیس نصب شده در تورنتو | اعتبار عکس: Loozrboy via Compfight cc

پمپ های اسپلیت کیس موتورهای کار کاربردهای صنعتی و شهری هستند. آنها گران تر از پمپ های داخلی مکش انتهایی یا عمودی هستند و به اندازه توربین های عمودی انعطاف پذیر یا سازگار نیستند. با این حال، آنچه آنها در انعطاف پذیری کم هزینه ندارند، در دوام، کارایی و قابلیت اطمینان جبران می کنند.

یک پمپ اسپلیت کیس، به درستی نصب، طراحی و کارکرد می‌تواند چندین دهه خدمات ارائه دهد.

پمپ افقی محوری تقسیم شده

نقشه مونتاژ یک پمپ افقی، محوری با کیس تقسیم شده
پمپ اسپلیت کیس | با حسن نیت از موسسه هیدرولیک، پارسی‌پانی نیوجرسی، www.Pumps.org

بیشتر پمپ های اسپلیت کیس به صورت محوری تقسیم می شوند – به این معنی که فلنجی که بدنه پمپ در آن جدا می شود در همان صفحه محور پمپ قرار دارد. پمپ‌های شعاعی نیز در دسترس هستند و معمولاً در کاربردهای صنعتی با فشار و دمای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند (پمپ‌های تغذیه بویلر یکی از کاربردهای رایج پمپ‌های تقسیم شعاعی هستند).

نمودار و تصاویر نشان داده شده در این صفحه مربوط به انواع پرکاربردتر است که به طور گسترده در برنامه های کاربردی آب شهری، صنعتی، نفت و گاز و معدن استفاده می شود.

در حالی که پمپ های اسپلیت کیس معمولاً به صورت افقی نصب می شوند، همانطور که در این تصاویر نشان داده شده است، نصب پمپ های اسپلیت کیس به صورت عمودی غیرقابل شنیده نیست و تعدادی از تولیدکنندگان پایه ها و پوشش های تخصصی طراحی شده برای این ترتیب را ارائه می دهند. با این حال، اکثر تولیدکنندگان به سادگی یک طراحی افقی استاندارد را برای نصب عمودی تطبیق می دهند – عملی که بدون نگرانی ایمنی و در نتیجه سهم منصفانه از مخالفان نیست.

طراحی متوازن

پمپ های اسپلیت کیس مکش پایین در تورنتو
پمپ های اسپلیت کیس مکش بزرگ در تورنتو | اعتبار عکس: Loozrboy via Compfight cc

بنابراین، چه چیزی باعث می‌شود که پمپ‌های اسپلیت کیس به قدرت‌های قابل اعتمادی تبدیل شوند؟ همه چیز به طراحی برمی گردد.

  • بین یاتاقان ها: پمپ های اسپلیت کیس چیزی هستند که به آن پمپ “بین یاتاقان” می گویند. این بدان معناست که پمپ های اسپلیت کیس پروانه را روی شفتی نصب می کنند که توسط یاتاقان های دو طرف پروانه پشتیبانی می شود.
  • پروانه دو مکش: پمپ های اسپلیت کیس تنها نوع پمپ معمولی با پروانه دو مکش هستند. یک پروانه دو مکش به طور چشمگیری بار کمتری به یاتاقان ها وارد می کند تا پروانه ای که فقط از یک طرف پروانه آب می کشد (تک مکش).

پمپ های اسپلیت کیس، با طراحی، ماشینی متعادل تر از سایر انواع پمپ ها هستند. پمپ‌های اسپلیت کیس همراه با یاتاقان‌های قوی و طراحی بدنه مناسب تعمیر و نگهداری، طرح انتخابی برای بسیاری از شهرداری‌ها و تأسیسات صنعتی هستند.

تفاوت پمپ مکش انتهایی و پمپ اسپلیت کیس

پمپ مکش انتهایی یک پمپ تک مکش است، پمپ اسپلیت کیس یک پمپ دو مکنده است و پمپ مکش انتهایی و پمپ اسپلیت کیس مشابه هستند. ورودی آب در یک طرف پروانه، پمپ مکش انتهایی تک مکش است و ورودی آب در دو طرف، پمپ دو مکش با بازشو وسط است.

پمپ مکش انتهایی تک مرحله ای نوعی پمپ سانتریفیوژ ساده است. تک مرحله ای به این معنی است که فقط یک پروانه در پمپ وجود دارد. تک مکش به این معنی است که آب از یک طرف پروانه به داخل مکیده می شود. عموماً این نوع پمپ دبی کمی دارد و بیشتر یک پمپ مکش انتهایی کوچک است. پمپ یک ساختار تعلیق است و قطعات روتور را می توان برای تعمیر و نگهداری بدون جدا کردن لوله های ورودی و خروجی در طول تعمیر و نگهداری بازگرداند. پمپ از طریق یک کوپلینگ الاستیک مشترک یا یک کوپلینگ الاستیک گسترده به موتور متصل می شود و مهر و موم شفت پمپ با بسته بندی نرم آب بندی می شود. بلبرینگ یک بلبرینگ شعاعی تک ردیفی است که توسط روغن روانکاری روانکاری می شود. از انتهای موتور، پمپ در جهت عقربه های ساعت می چرخد

پمپ مکش تک مرحله ای

پمپ اسپلیت کیس دو مکش از دو پروانه پشت به پشت تشکیل شده است و جریان آب از پروانه ها به یک پیچک ادغام می شود. این معادل دو پروانه تک مکش با قطر یکسان است که به طور همزمان کار می کنند و جریان را می توان در زیر همان قطر خارجی پروانه دو برابر کرد. محفظه پمپ به صورت افقی باز می شود که برای بازرسی و نگهداری راحت است. در عین حال ورودی و خروجی پمپ دو مکنده در یک جهت و عمودی می باشد. شفت پمپ برای چیدمان و نصب پمپ و لوله های ورودی و خروجی آب مناسب است. ساختار پروانه پمپ دو مکش متقارن، بدون نیروی محوری است و به آرامی کار می کند.

پمپ اسپلیت کیس دو مکش

به عنوان یک شکل مهم از پمپ گریز از مرکز، پمپ دو مکش به دلیل بالابر بالا و جریان زیاد آن به طور گسترده در مهندسی استفاده می شود. پمپ های سانتریفیوژ دو مکش برای انتقال جریان های بزرگ و شرایط کاری که نیاز به عملکرد پایدار دارند مناسب تر هستند. هنگامی که دبی پمپ بسیار زیاد است، اگر پمپ تک مکش باشد، باید قطر ورودی و خروجی پمپ زیاد باشد. در عین حال، سرعت نمی تواند خیلی زیاد باشد، و باید در حدود 1450 دور در ثانیه پایدار باشد. در صورت استفاده از پمپ دو مکش می توان اندازه و وزن پمپ را نسبتاً کاهش داد، سرعت را نیز افزایش داد و راندمان حجمی را افزایش داد.

توانایی ضد حفره پمپ دو مکش قوی تر از پمپ تک مکش است. از آنجایی که محیط در دو سر پروانه مکیده می شود، تقارن هیدرولیکی ایجاد می شود، به طوری که اثر رانش محوری متعادل پمپ دو مکش بهتر از پمپ تک مکش است و روان تر کار می کند. علاوه بر این، سرعت جریان محیط کم است و پروانه مستعد کاویتاسیون نیست. با این حال، پمپ دو مکش دارای یک حفره مهر و موم بیشتر از پمپ تک مکش است، بنابراین هزینه آن نسبتا بالا است.

پمپ مکش انتهایی نوعی پمپ آب است که معمولاً در کشاورزی استفاده می شود. پمپ های دو مکنده بیشتر برای آبرسانی و زهکشی در معادن، شهرها، نیروگاه ها و پروژه های مختلف صرفه جویی آب مورد استفاده قرار می گیرند.
پمپ های مکش انتهایی عموماً دبی نسبتاً کمی دارند. مزیت این است که با سرعت جریان یکسان، حجم مکش انتهایی کوچک است، اما نیروی محوری بزرگ است و بار تحمل بزرگ است. در مقایسه با پمپ های دو مکش، محدودیت های زیادی وجود دارد. از نظر کاربری، مزایای پمپ های فاضلاب دو مکش بیشتر مشهود است.