واکنش سیلیس با اسید
- با استفاده از آلومینیوم، سیلیس را حل میکنیم
- سیلیس دارای خاصیت اسیدی جزئی است
- خیلی آرام می تواند نسبت به محلول های غلیظ و جوشان واکنش نشان دهد و به سدیم سیلیکات تبدیل شود
- اما در برابر آب و برخی از اسید ها مقاومت بسیار زیادی دارد و واکنشی از خود نشان نمی دهد
- سیلیس تازه در قلیا حل می شود و به صورت نوعی محلول در می آید.
- در حالت عادی هیچ گاه در آب حل نخواهد شد و می تواند از خود کلویید تولید کند
- برای این که بتوانید میزان حل شدن و واکنش دهی سیلیس را افزایش دهید
حلالیت سیلیس در محلول های اسید نیتریک
ارائه شده در شصتمین نشست سالانه، انجمن سرامیک آمریکا، پیتسبورگ، پ.، 30 آوریل 1958 (بخش شیشه ای، شماره 15-G-58).
نویسندگان به ترتیب، مهندس پژوهش و شیمیدان پژوهش، بخش تحقیق و توسعه، کورنینگ گلس ورکز هستند.
خلاصه
حلالیت و سرعت محلول شیشه متخلخل و سیلیکاژل در محلول های اسید نیتریک در دمای 95 درجه، 65 درجه و 36 درجه سانتی گراد تعیین شد.
حلالیت به غلظت اسید بستگی دارد و با افزایش قدرت HNO 3 مطابق با معادله زیر کاهش می یابد: log C = -aN – b ، که در آن C حلالیت سیلیس است، N نرمال بودن اسید است، و a و b تجربی هستند.
ثابت ها سرعت محلول سیلیس به غلظت اسید بستگی دارد، سرعت اولیه حداکثر در حدود 0.8 نیوتن است.
مقدار سیلیس محلول تابعی از زمان و غلظت اسید است. برای مدت زمان کوتاه (1 تا 40 ساعت) حداکثر مقدار سیلیس در حدود 0.8 N HNO 3 می شود.
برای دوره های طولانی این حداکثر در 0.1 نیوتن یا کمتر است. منحنی نشان دهنده کاهش حلالیت سیلیس با دما در آب گنجانده شده است.
حلال رقیق اسید آمینه F، برای سیلیس مایع سریع، 475 میلی لیتر
برای تعیین سیلیس بسیار کم برد به روش هتروپولی آبی سریع مایع. روش Hach 8282 محدوده: 3 – 1000 میکروگرم در لیتر SiO2.
مورد استفاده با پودر معرف اسید آمینه F (2651155). روشهای Rapid Liquid راهی اقتصادی برای آنالیز چند نمونه و اندازهگیری غلظتهای ردیابی ارائه میدهند. به Pour-Thru Cell نیاز دارد.
مشخصات فنی
دوپینگ کامل در حالت جامد توسط اسید پرکلریک با پشتیبانی از سیلیس به عنوان اسید جامد ناخالص:
سنتز و توصیف کامپوزیت کایرال جدید پلی [(±)-2-(ثانیه بوتیل) آنیلین]
این نشان می دهد که درجه آزادی و در نتیجه آنتروپی حلالیت افزایش می یابد که منجر به از دست دادن مسطح بودن زنجیره و یک سیم پیچ مانند می شود. همچنین، گروه کربونیل NMP یک پیوند هیدروژنی قوی با محل =NH+– یا –NH+·– موجود در زنجیره پلیمری تشکیل میدهد که منجر به deprotonation از زنجیره پلیمری و تبدیل نمک PSBA به پایه PSBA میشود [19-21،61]. -64]. در واقع حلال NMP پولارون ها و دوقطبی ها را به ایمین تبدیل می کند.
پلی [(±)-2-( ثانیه -بوتیل) آنیلین]/ کامپوزیت های اسید پرکلریک با سیلیس با ترکیبی از پلی [(±)-2- ثانیه -بوتیلانیلین] باز (PSBA) و اسید پرکلریک با پشتیبانی از سیلیس سنتز (SSPA) به عنوان اسید جامد ناخالص در حالت جامد. طیفسنجی فوتوالکترون پرتو ایکس (XPS) و نتایج CHNS وضعیت اکسیداسیون نیگرانیلین و دوپینگ کامل را برای کامپوزیتها (حدود 75٪) و غیر کامل بودن نمک PSBA·HCl (حدود 49٪) را تأیید میکند. رسانایی نمونه ها (≈0.07 S/cm) مطابق با درصد دوپینگ به دست آمده از تجزیه و تحلیل XPS بود. همچنین مقاومت تماس با اندازه گیری دایره ای-TLM تعیین شد. مورفولوژی نمونهها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و پوشش آنها توسط XPS، SEM-map و طیفسنجی پرتو ایکس پراکنده انرژی (EDX) مورد بررسی قرار گرفت. مزایای کلیدی این کار، تهیه کامپوزیت کایرال رسانا با ساختار پولارون غیرمحلی شده در شرایط شیمی سبز و حالت جامد، بهبود فرآیندپذیری با گنجاندن 2- است. sec -butyl و استفاده از اسید جامد ناخالص (SSPA) به عنوان ناخالصی.
سیلیس از اسیدهای برونستد به عنوان کاتالیزور در تبدیلات آلی پشتیبانی می کند: یک بررسی جامع
کاتالیزور سه بار بدون از دست دادن فعالیت بازیافت شد (طرح 43). علم و همکاران [51] کارباماتهای اولیه را از ترکیبات ساختاری متنوع حاوی گروههای هیدروکسیل (الکلها و فنلها) با سیانات سدیم در حضور HClO4-SiO2 در دمای اتاق یا 55 تا 65 درجه سانتیگراد برای زمان مناسب در بازده بالا بدون هیچ گونه اپیمریزاسیون تحت بدون حلال سنتز کردند. شرایط روشهای گزارششده قبلی برای سنتز آن از الکلها با چندین روش واکنش گلدانی مانند تری کلرواستیل ایزوسیانات، کلروفرماتها (شروع از فسژن سمی)، کلروسولفونیل ایزوسیانات و کلرید سیانوژن یا با تیمار با سیانات شبه سدیم و اسید تری فلورواستیک در حلالهای آلی مانند متیلنکلورید بودند. و تتراکلرید اما اینها از مضراتی به عنوان حلالهای سمی و غیر دوستدار محیط زیست، گران قیمت، نیاز به واکنش بدون حلال (به دلیل کاهش آلودگی، هزینه کم و سادگی در پردازش و جابجایی مهم هستند) رنج می برند.
کاتالیزورهای اسید برونستد در تعدادی از تبدیلات آلی استفاده شده است. برای غلبه بر محدودیتها، مانند سمیت، فرار، قیمت بالا و ماهیت خطرناک روشهای مرسوم، کاتالیزورها بر روی سیلیکاژل جذب میشوند تا مزایا و مزایای دسترسی آماده، روش کار ساده، عمر کاتالیزوری طولانی، سازگاری با محیط زیست را ارائه دهند. ، عملکرد خوب تا عالی و قابلیت بازیافت. استفاده از این کاتالیزورها در سراسر جهان اهمیت پیدا کرده است. این مقاله برخی از کاتالیزورهای مهم سیلیکاته، یعنی هتروپلی اسیدها، اسید پلی فسفریک، اسید پرکلریک، اسید فلوروبوریک و اسید سولفوریک سیلیکاته را شرح می دهد. این کاتالیزورها در تعدادی از واکنش های آلی برای تولید ترکیباتی که در صنایع شیمیایی و دارویی مهم هستند استفاده شده است. ما اثرات مفید این کاتالیزورها و گزارش هایی که در چندین سال گذشته در مورد آنها منتشر شده است را خلاصه می کنیم. در بررسی حاضر، شرح کاتالیزورها به دنبال تاریخچه تحقیقاتی اخیر و مقایسه بین کاتالیزورهای سیلیسی و سایر کاتالیزورهای پشتیبانی شده (پلیمر) معرفی شده است. در پایان مقاله مزایای این سیستم های کاتالیزوری نسبت به کاتالیزور معمولی ارائه می شود.
سنتز سبز فرمامیدها با استفاده از زئولیت ناترولیت به عنوان یک کاتالیزور طبیعی، کارآمد و قابل بازیافت
با این حال، سیستمهای بدون حلال گزینه مهمی برای دستیابی به پروتکلهای مصنوعی سازگار با محیط زیست باقی میمانند. در جریان تحقیقات ما در مورد کاربرد معرف های ناهمگن برای توسعه روش های مصنوعی و سنتز ترکیبات حاوی نیتروژن [24-40]، در اینجا یک پروتکل جدید برای فعال سازی اسید فرمیک به عنوان یک عامل N-formylating گزارش می کنیم. با استفاده از زئولیت Natrolite [41] در دمای اتاق تحت شرایط بدون حلال (شکل 1). ظاهراً تاکنون هیچ روشی گزارش نشده است که در آن از اسید فرمیک به عنوان تنها عامل فرمیل کننده در حضور کاتالیزور طبیعی و در شرایط بدون حلال استفاده شود.
formylation N شیمیایی انتخابی آمین های مختلف با اسید فرمیک در حضور زئولیت Natrolite به عنوان یک کاتالیزور ناهمگن کارآمد، پایدار و طبیعی انجام شد تا فرمامیدهای مربوطه را در دمای اتاق تحت شرایط بدون حلال به دست آورد. این روش دارای مزایای بازده بالا، شرایط ملایم، روش شناسی ساده، کار آسان و زمان واکنش کوتاه است. کاتالیزور با تکنیک های مختلفی مانند پودر XRD، XRF، TGA-DTA، SEM و طیف سنجی FT-IR مشخص شد. زئولیت Natrolite چندین بار بدون از دست دادن قابل توجه عملکرد کاتالیزوری خود بازیابی و مورد استفاده مجدد قرار گرفت.
بنزیلاسیون آریل سیانامیدهای کاتالیز شده توسط زئولیت های اسیدی
در سالهای اخیر، علاقه زیادی به تبدیلهای شیمیایی مختلف که تحت کاتالیز ناهمگن انجام میشوند، افزایش یافته است. علاوه بر این، با استفاده از کاتالیزورهای ناهمگن ارزان و غیر خورنده، دگرگونی های شیمیایی، به ویژه برای فرآیندهای صنعتی، با راندمان و خلوص بالاتر محصولات، و کار آسان تر که مزایای اقتصادی و زیست محیطی ایجاد می کند، رخ می دهد [11-15]. در میان کاتالیزورهای ناهمگن، زئولیتها بهعنوان آلومینوسیلیکاتهای کریستالی ریز متخلخل هستند که به دلیل مزایای قابلتوجهی مانند ساختار مرتب و متخلخل بالا، گزینشپذیری شکل، اسیدی مطلوب بهعنوان جاذب و کاتالیزور اسید جامد در صنایع پتروشیمی و مواد شیمیایی ریز بهطور گسترده مورد استفاده قرار گرفتهاند [16]. و ویژگی های اساسی، پایداری حرارتی خوب، سهولت در جابجایی، عدم خورندگی، قابلیت استفاده مجدد، هزینه کم و استفاده از مواد معدنی طبیعی غیر آلاینده [17،18].
یک رویکرد آسان و کارآمد برای بنزیل کردن آریل سیان آمیدها با بنزیل برومید با استفاده از زئولیت های اسیدی به عنوان کاتالیزورهای ناهمگن در دمای 65 درجه سانتی گراد در استونیتریل ایجاد شده است. قابلیت بازیافت کاتالیست، راندمان بالا، زمان واکنش کوتاه، کار آسان، اقتصادی بودن و خوش خیم بودن کاتالیست از ویژگی های جذاب این پروتکل است.