دستگاه های پر کن لبنیات به ویژه ماشین های پر کن حلب پنیر به طور گسترده ای در صنایع و کارخانجات تولید محصولات لبنی کاربرد فراوانی دارند. دستگاه های پر کن حلب پنیر میتوانند به صورت خطی یا روتاری (دوّار) ساخته شوند. پر کن و بسته بندی لبنیات به آن دسته از مواد غذایی اطلاق میشود که به وسیله ای شیر تولید گردند. و به طور کلی ماده اولیه آن از شیر گاو بوده. البته این امکان نیز وجود دارد که برای تولید پنیر از شیر گوسفند، گاومیش و …. استفاده شود.
از پر کاربرد ترین و پر مصرف ترین انواع دستگاه های پرکن میتوان به ماشین های پر کن حلب اشاره نمود. که در سال های اخیر به یکی از پر فروش ترین دستگاه های پر کن تبدیل شده است. از اینرو استفاده از این دستگاه پرکن سبب افزایش تولید و فروش شما خواهد شد. همچنین با استفاده از این دستگاه دیگر نیازی به ساعت ها زمان و انرژی به منظور پر کردن نیست. زیرا این دستگاه در زمان کمتری ظرف ها را پر خواهد نمود.
از آنجایی که پنیر دارای غلظت زیادی میباشد بنابراین برای پر نمودن حلب ها یا ظروف باید از دستگاه پر کن غلیظ استفاده نمود تا بتواند دستگاه پر کن غلظت مایعات را کنترل نماید. توجه و دقت به این امر یک اصل ضروری و اساسی میباشد. در کارخانه ها قبل از سفارش دستگاه پر کن ابتدا باید به غلظت محلول توجه نمود سپس دستگاه مورد نظر را خریداری کرد.
نحوه کار دستگاه پر کن حلب؛
سیستم پر کن:
در بر دارنده سیلندر رنت و رتنتیت تولید شده از استیل میباشد و کار آن به وسیله ای جک پنوماتیکی صورت میگیرد. میزان تزریق با کم و زیاد شدن کوروس حرکت جک به وسیله ای مکانیزم چرخ دنده ای انجام میگیرد. مواد داخل مخزن در مسیر نازل به وسیله ای همزن استاتیکی ترکیب و به درون حلب میریزد.
مخزن رتنیت و مخزن رنت:
معمولاً از جنس استیل تولید شده است که دارنده کنترل سطح و سایت گلاس و همچنین سیستم CIP شستشوی مرکزی میباشد.
معمولاً اسکلت بندی دستگاه از پروفایل استیل میباشد. البته جنس نازل و قطعات آن نیز از استیل میباشد.
برای ممانعت از چسبیدن پنیر به کف حلب معمولاً کف حلب را به ماده ای آنتی استیک آغشته مینمایند. بعد از این عمل محصول به داخل ظرف ریخته شده و سپس ماده آنتی فوم ریخته میشود. این مراحل برای همه ای لایه ها تکرار شده و بعد از رسیدن به PH مناسب پنیر منعقد شده به وسیله ای تیغه های برشی برش داده میشوند و سپس آب نمک پاستوریزه به داخل ظرف ریخته میشود.
ساختار ماشین آلات پر کن حلب به طور کلی؛
دارای شاسی و بدنه
دارای سیستم کنترل سطح کیفیت و همچنین سیستم کنترل سطح مایع داخل مخزن.
دارای سیستم پر کن پیستونی یا پمپی مجهز به سیلندر و همچنین مخزن جدا گانه تزریق کنسانتره و آنزیم.
دارای سیستم استاتیک به منظور انتقال شیلنگ غذایی به مکان قرار گیری حلب ها.
دارای دستگاه مخصوص جهت برش لایه های پنیر.
و در نهایت پلمپ حلب ها به وسیله ای دستگاه پلمب کننده.