85,000,000تومان
توضیحات
برندهای سازنده گیربکس صنعتی
- SEW آلمان
- Rossi ایتالیا
- Siemens Felender آلمان
- Brevini ایتالیا
- Bauer آلمان
- نورد NORD آلمان
- ایلماز Yilmaz ترکیه
هر خودرویی برای حرکت نیاز به یک عامل تولید کننده نیرو و یک عامل انتقال دهنده دارد.
تولید کننده نیرو در آن موتور یا پیشرانه و انتقال دهنده هم سیستمی است ک از بخشهای مختلف تشکیل شده است که عمل انتقال نیرو را در کنار هم و پیوسته انجام میدهند.
در حقیقت نیروی تولید شده توسط پیشرانه، باید توسط یک سیستم انتقال دهنده، به چرخها منتقل شود. سه بخش اصلی این سیستم انتقال دهنده شامل کلاچ، جعبه دنده و دیفرانسیل است
که در میان آنها جعبه دنده(گیربکس) از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اهمیت این بخش از خودرو میتواند در حد موتور یا مولد نیرو باشد.
تعمیرات آن نیاز به تخصص بالایی داشته و توجه به حفظ سلامت آن نیز در اولویتهای نگهداری از خودرو است.
گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه چیست و چه وظایفی دارد؟
گشتاور تولیدی توسط موتور باید متناسب با نیاز خودرو به چرخ ها منتقل بشود که وظیفه کنترل و تنظیم این قدرت با گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه (جعبه دنده) خودرو است. درواقع گیربکس به راننده اجازه می دهد تا خودرو را در هر شرایطی کنترل کند.
اهمیت آن بخاطر این است که هر موتوری قادر به تولید میزان مشخصی از توان و گشتاور است، اما از طریق گیربکس میتوان بدون بالا بردن دور موتور و گشتاور، به سرعت دلخواهمان برسیم.
گیربکس در کنار این وظیفه مهم ، وظایف دیگری با درجه اهمیت متفاوت هم انجام میدهد.
– پیشگیری از سرعتهای ناخواسته: به کمک گیربکس میتوان خودرو را در سراشیبیهای تند و شرایط جادهای که احتمال خروج سرعت از کنترل هست، اتومبیل را به صورت کامل در اختیار راننده قرار دهد.
– تنظیم جهت حرکت خودرو: به کمک گیربکس میتوان جهت حرکت خودرو را به جلو و عقب کنترل کرده و به خودرو قدرت حرکت معکوس را داد.
– کار کردن موتور بدون حرکت خودرو: گاهی لازم است که موتور خودرو فعال باشد اما حرکتی صورت نگیرد در اینجاست ک به کمک گیربکس میتوان انتقال نیروی موتور به چرخها را متوقف و این امکان را فراهم کرد.
اجزا و قطعات گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه و چگونگی عملکرد آن
گیربکسها به همان اندازه که مهمند از قطعات متعددی نیز تشکیل شده اند. مهمترین بخش یک گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه چرخدندههای آن است که بسته به نوع گیربکس در شکل ها و جنسهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در ساختمان گیربکس تعداد زیادی چرخ دنده روی هم سوار شده و بسته به فعالیت هر کدام، میزان قدرت و گشتاور انتقالی از موتور به چرخها مشخص میشود. هریک از چرخ دندهها نمایانگر یکی از دندههای روی دسته دنده داخل کابین هستند.
وجود این چرخ دندهها در هر نوع گیربکس ثابت است اما نوع و تعدادشان تغییر میکند.از اجزای دیگر سیستم گیربکس خودرو که در درجه کمتر اهمیت قرار دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوسته گیربکس
جنس این بخش از چدن ریختهگری است و چرخ دندهها، یاتاقانهای گیربکس و محورها را در خودش جا میدهد.
- شافت ورودی یا محور کلاچ
این محور، محور محرک گیربکس محسوب میشود. این محور به صورت یکپارچه به چرخ دندهای در بخش ورودی پوسته گیربکس متصل شده و از طریق کلاچ با موتور خودرو ارتباط دارد.
- شافت واسط یا محور زیر
این محور انتقال گشتاور از محور محرک به محور متحرک را انجام میدهد. روی آن تعدادی چرخ دنده قرار داده شده که با محور یک پارچه هستند. چرخ دنده ابتدایی این محور با چرخدندهی محور محرک تداخل پیدا کرده و سرعت ورودی را که توسط موتور
تولید شده است، به همان صورت و بدون تغییر در میزان آن به سمت شاف خروجی هدایت میکند که چرخ دندههای روی این شافت اندازههای متفاوتی را دارند.
- شافت خروجی یا محور اصلی
این محور توسط چرخدندهها و یاتاقانها با محور واسط در ارتباط است. نیروی تبدیل شده در جعبه دنده را به سمت میل گاردان یا دیفرانسیل هدایت میکند. روی این محور نیز چرخ دندههای مختلفی قرار داده شده اما نه به صورت یکپارچه. در واقع چرخ دندههای روی این محور که قطرهای متفاوتی دارند، به کمک یاتاقانها روی آن حرکت دورانی دارند. حرکت این چرخ دندهها با درگیر شدن آنها با چرخدندههای شافت واسط انجام میگیرد.
- یاتاقان یا بیرینگ گیربکس
نام دیگر ان چرخ دنده هماهنگ کننده است.
در لایه داخلی دندانهدار ساخته شده و با حرکت کشویی به سمت چرخ دنده مورد نظر رفته با آن چفت شده و موجب فعالیت ان میشود.
- دسته دنده
این بخش بیرونیترین جز سیستم گیربکس است. دسته دنده که در برخی از خودروهای با گیربکس اتوماتیک به طور کامل حذف شده است، معمولا مسیری H شکل را برای تغییر دندهها مختلف در جعبه دنده طی میکند. کنترل این دسته اهرمی شکل ممکن است به صورت خودکار باشد یا در دست راننده باشد.
- میل ماهک
میل ماهک رابط بین دسته دنده و ماهک است. راننده با حرکت گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه میل ماهک را حرکت میدهد. عملکرد این میله فلزی طبق نوع گیربکس متفاوت است. مکانیزم آن میتواند دستی، الکترونیکی، خلائی و هیدرولیکی و… باشد که امروزه بیشتر شاهد مکانیزم دستی و الکترونیکی آن هستیم. در حالت دستی، با حرکت دست راننده حرکت کرده که در این حالت تعداد میل ماهک با تعداد دندهها تغییر میکند. مثلا در یک جعبه دنده ۴سرعته ۳ تا میل ماهک داریم. در مکانیزم الکترومغناطیسی حرکت میل ماهک بر پایه روابط الکترو مغناطیسی است.ارتباط مگنتهای متصل به آنها با هستههای آهنی است و سیمپیچهای موجود در جعبه دنده موجب حرکت آنها میشود.
- ماهک
قطعهای خمیده و فلزی که به انتهای میل ماهک متصل است. نیروی وارده بر میل ماهک توسط دسته دنده به آن منتقل شده و باعث حرکت ان میشود. حرکت ماهک کشویی دنده را درگیر میکند و پس چرخ دنده مورد نظر فعال شده و سرعت خودرو تنظیم میشود. توجه داشته باشید ک به تعداد هر میل ماهک یک ماهک در گیربکس وجود دارد.
- کشویی دنده
قطعهای که از دو جهت شیار دارد و از یک سمت ماهک در یکی از این شیارها قرار گرفته و باعث حرکت آن شده و از جهت دیگر در جعبه دنده برنجی و یاتاقان در شیار دیگر آن قرار گرفته و دنده انتخاب شده وارد مدار میشود. کشویی روی قطعهای با نام توپی حرکت رفت و برگشت را انجام میدهد.
چرخ دندههای گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه
چرخ دندهها جز مهمترین و اصلیترین قطعه در گیربکس خودرو هستند و بدون آنها جعبه دنده معنا و مفهومی ندارد. چرخدندهها از اساسیترین قطعات مکانیکی موجود در پوسته جعبه دنده محسوب شده و هر یک نماینده یکی از دندههای خودرو هستند.
مثلا اگر خودرو جعبه دنده ۶ سرعته داشت ۶ جفت چرخ دنده مربوط به این سرعتها در گیربکس قرار داده میشود. چرخ دندهها، حلقههایی فلزی با دیواره بیرونی دندانهدار و در قطرهای متفاوت اند که روی محورهای خود سوار میشوند. از طریق درگیری دندانههای این چرخ دندهها ارتباط بین محور ها برقرار میشود.
چرخدندهها، انتقال گشتاور را با حرکت خلاف جهت آن کنترل میکند. با تفاوت در قطر چرخ دندهها و در نتیجه ایجاد تفاوت در سرعت حرکت آنها روی محور نیز تغییر در گشتاور منتقل شده از موتور به چرخها نیز ایجاد میشود. به این ترتیب که چرخ دنده قطورتر بخاطر وزن بیشتر سرعت کمتری دارد و برعکس. تفاوت بین دنده سنگین و سبک را چرخ دنده مشخص میکند. به این گونه ک نحوه چرخش و انتقال گشتاور با آنها باعث سرعت و قدرت بالاتر در دندههای سنگین (چرخ دندههای قطورتر) و سرعت بیشتر و قدرت کمتر در دندههای سبک (چرخ دندههای نازکتر) میشود. پس چرخدندههای قطورتر مربوط به دندههای ابتدایی و برای شروع حرکتند و چرخدندههای باریکتر مربوط به دندههای بالاترند که در سرعتهای بیشتر میتوان استفاده کرد.
باید به این نکته توجه داشت که برای درگیر شدن چرخدندهها با هم باید حتما اندازه دندههای آنها دو به دو برابر باشد.نیازی نیست که قطر چرخ دندهها برابرباشد. چرخ دندهها دارای دو نوع فرم دندانه ساده و مارپیچ هستند و همچنین این قطعات مهم براساس جهت انتقال قدرت به سه دسته عمود محور، موازی محور و افقی محور تقسیم میشوند.
اکنون سه دسته بزرگ جعبه دنده وجود دارد؛
- گیربکسهای دستی
- گیربکسهای اتوماتیک یا خودکار
- گیربکسها نیمه خودکار
گیربکس ازتکفن (Oztekfen)
شرکت ازتکفن (Oztekfen) ترکیه بر روی گیربکس هایی کار میکند که توان و گشتاور بالا داشته باشد. تمامی محصولات تولید شده در شرکت ازتفکن گواهی کنترل کیفیت ISO9001:2015 دارد.
انواع گیربکس صنعتی ازتکفن (Oztekfen) ترکیه
انواع گیربکس های ازتکفن ترکیه قابل ارائه عبارت است از:
- گیربکس حلزونی ازتکفن سری E
- گیربکس شافت مستقیم یا هلیکال ازتکفن سری M
- گیربکس کرانویل ازتکفن سری K
- گیربکس آویز ازتکفن سری D
- گیربکس آویز ازتکفن سری Q
- گیربکس آویز ازتکفن سری T
- گیربکس صنعتی ازتکفن سری Y
- گیربکس صنعتی ازتکفن سری H
گیربکس ازتکفن ترکیه یکی از شناخته شده ترین گیربکس ها در صنعت است. این گیربکس قابلیت تحمل گشتاور بالایی را داراست. در محدوده توان بالای الکتروموتورها نیز می تواند مورد استفاده قرار میگیرد. ضمن اینکه تنوع گیربکس های شرکت ازتکفن به قدری است که امکان انتخاب آن ها در صنایع مختلف نیز وجود دارد و می توان به طور گسترده حتی از گیربکس های صنعتی این شرکت بسیار زیاد استفاده کرد.