پلی الکترولیت

انواع پلی الکترولیت

  1. فلوکولانت یا پلی الکترولیت آنیونی (بار منفی)
  2. فلوکولانت یا پلی الکترولیت کاتیونی (بار مثبت)
  3. فلوکولانت یا پلی الکترولیت نانیونیک (بدون بار یعنی خنثی)

کاربرد پلی آکریل آمید

  • تصفیه آب و فاضلاب
  • تصفیه پساب صنعتی
  • کاغذسازی (تهیه خمیر کاغذ و پساب کارخانه)
  • کارخانه های صنایع غذایی
  • نفت و گاز و پتروشیمی
  • حفاری
  • رنگرزی
  • چرم سازی
  • تولید سموم کشاورزی

نام محصول:

پلی الکترولیت یا پلی آکریل آمید (PAM)

فرمول شیمیایی پلی الکترولیت کاتیونی:

(C3H5NO)n(C9H18O2N-R)m

فرمول شیمیایی پلی الکترولیت آنیونی:

(C4H5NO)n(C3H3O2Na+)m

فرمول شیمیایی پلی الکترولیت نانیونیک (غیر یونی):

(C4H6)n/2(C=O)2(NH2)2

بسته بندی:

کیسه های 25 کیلوگرمی

 

گرید  پلی الکترولیت ها :

گرید های مختلفی از این محصول را می توانید در زیر مشاهده نمایید:

پلی الکترولیت آنیونی

A500 grade 1
Anionic Ionic action 2
million20 Molcular weight 3
fast &complete Water soluble 4
white granule Appearance 5
water & waste water

treatment

Application 6

 

پودر کاتیونی

c500 grade 1
cationic Ionic action 2
million4-10 Molcular weight 3
<40 min Dissolving time for

water solution

4
white dry powder Appearance 5
water & waste water

treatment

Application 6

پودر کاتیونی

C1000 grade 1
cationic Ionic action 2
million12-16 Molcular weight 3
<40 min Dissolving time for

water solution

4
white dry powder Appearance 5
water & waste water

treatment

Application 6

نه، پلی الکترولیت چیزی نیست که هنگام عرق کردن از دست بدهید، و همچنین چیزی نیست که هنگام نوشیدن دوباره آن را دوباره پر کنید. آنها فقط الکترولیت هستند. اما آنها رابطه خود را با پلی الکترولیت ها دارند. آیا می دانید کدام یک؟ الکترولیت ها اجزایی هستند که تمایل به جدا شدن دارند. اگر در آب قرار گیرند به یون های مثبت و منفی جدا می شوند. یک مثال؟ نمک سفره یک الکترولیت است. هنگامی که در آب حل می شود، به یون های سدیم مثبت و یون های کلرید منفی جدا می شود.

پلی الکترولیت ها پلیمرهایی هستند که همین کار را انجام می دهند. در آب جدا می شوند. آیا می خواهید یکی را ببینید؟ اسید (پلی) اکریلیک چطور؟ اگر در تماس با آب قرار گیرد، هیدروژن‌های اسید با مولکول‌های آب از هم جدا می‌شوند و یون‌های H 3 O + را مانند زیر تشکیل می‌دهند:

و بدیهی است که پلیمر در عوض با دسته ای از گروه های بار منفی باقی می ماند.

 

و در مورد آن چه؟

مقدار زیادی وجود دارد. همه آن بارهای منفی قرار است یکدیگر را دفع کنند. این باعث رفتار عجیب زنجیره پلیمری می شود. وقتی مولکول‌های خنثی در محلول قرار می‌گیرند، تمایل دارند به چیزی که دانشمندان آن را یک درهم‌تنه‌ای تصادفی می‌گویند .

 

اما وقتی زنجیره های پلیمری با بارهای منفی پر می شوند (که دافعه متقابل آنها را ایجاد می کند) پلیمر نمی تواند سیم پیچ شود. بنابراین زنجیره به صورت زیر کشیده می شود:

این باعث می شود محلول چسبناک تر شود (به یاد داشته باشید که ما در مورد پلی الکترولیت ها صحبت می کنیم). در محلول ). در مورد آن فکر کنید. هنگامی که زنجیره پلی الکترولیت منبسط می شود، فضای بیشتری را اشغال می کند و در برابر جریان از طریق مولکول های حلال اطراف مقاوم تر می شود. بنابراین محلول مانند شربت غلیظ می شود.

اما راهی برای . جلوگیری از این موضوع وجود دارد اگر با محلول پلی الکترولیت در آب شروع کنید و نمک زیادی اضافه کنید، اتفاق خنده‌داری رخ می‌دهد. NaCl به یونهای Na + و Cl – . در مورد یک پلی الکترولیت با بار منفی مانند پلی اکریلیک اسید، یون های Na + خود را بین پلیمر قرار داده و بارهای منفی پلیمر را خنثی می کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد، زنجیره پلیمری فرو می ریزد و دوباره به طور تصادفی پیچ می خورد.

او مرا باور نمی کند؟ یادت باشه گفتم یه کاری که میتونی انجام بدی. و حالا می خواهم به شما بگویم که چه بود. مقداری ژل مو بردارید و مقدار مناسبی از آن را در ظرفی بریزید. سپس نمکدان را بردارید و به اندازه ای داخل آن بریزید که انگار می خواهید فشار خون مادرشوهرتان را تا سقف بالا ببرید. وقتی این کار انجام شود، ژل به یک مایع معمولی تبدیل می شود. وقتی زنجیره های پلیمری فرو می ریزند، این تغییر ویسکوزیته چقدر چشمگیر است!

 

این چیزها برای چیست؟

اول از همه برای ساخت ژل مو. ما فقط به آن اشاره کردیم. علاوه بر این، برای ساخت پوشک برای نوزادان و همچنین برای بزرگسالان. دوست خوب ما، پلی (اکریلیک اسید) خاصیت غیرمعمولی دارد که به موجب آن قادر است مقادیر زیادی آب و سایر مایعات موجود در پوشک را چندین برابر وزن خود جذب کند. هیچ کس واقعاً مطمئن نیست که آن ملک به چه دلیل است. نظری داری؟ به او اطلاع دهید! ایده خود را در فرم بنویسید و برای ما ارسال کنید!

آمورف

که نظم خاصی ندارد. پلیمرها زمانی بی شکل هستند که زنجیره های آنها به هر نحوی در هم تنیده شوند. پلیمرها غیر زمانی که زنجیره های آنها در کریستال های مرتب قرار گرفته (نگاه کنید به: شیشه )

آنیون

اتم یا مولکول با بار الکتریکی منفی. (نگاه کنید به: یون )

گرمای نهان – گرمای آزاد شده یا جذب شده هنگام ذوب، یخ زدن، جوشیدن یا متراکم شدن یک ماده. به عنوان مثال هنگامی که یخ گرم می شود، زمانی که دما به 0 درجه سانتیگراد برسد، تا زمانی که تمام یخ ذوب نشود، دما افزایش نمی یابد. یخ برای ذوب شدن باید گرما را جذب کند. اما با وجود اینکه گرما را جذب می کند، دمای آن تا زمانی که کاملاً ذوب شود ثابت می ماند. گرمای لازم برای ذوب یخ را گرمای نهان . آب هنگام یخ زدن همان مقدار گرمای نهان را آزاد می کند.

ظرفیت حرارتی – مقدار حرارت مورد نیاز برای افزایش دمای یک گرم از هر ماده یک درجه سانتیگراد.

کاتیون

اتم یا مولکول با بار الکتریکی مثبت. (نگاه کنید به: یون )

پیچیده

دو یا چند مولکول که توسط نوعی برهمکنش الکترونی به غیر از پیوند کووالانسی با یکدیگر مرتبط هستند. (نگاه کنید به: پیوند کووالانسی )

کوپلیمر

پلیمر از بیش از یک نوع مونومر تشکیل شده است. (نگاه کنید به: مونومر )

کریستال

توده ای از مولکول ها که به شیوه ای منظم و مرتب چیده شده اند. در یک کریستال پلیمری زنجیره‌ها به درستی مانند مدادهای جدید در یک جعبه ردیف می‌شوند. آنها همچنین از طریق فعل و انفعالات ثانویه محکم در کنار هم قرار می گیرند. (نگاه کنید به: تعاملات ثانویه )

سختی

اندازه گیری توانایی یک نمونه برای جذب انرژی مکانیکی بدون شکستن، که به طور کلی به عنوان منطقه تحت منحنی تنش-کرنش تعریف می شود. (نگاه کنید به: تنش ، کشش )

الاستومر

لاستیک. دانشمندان باهوش می گویند که لاستیک یا الاستومر به هر ماده ای گفته می شود که بتواند چندین برابر طول اولیه خود کشیده شود، بدون اینکه بشکند و پس از پایان کشش به اندازه اولیه خود بازگردد.

الکترولیت

مولکولی که هنگام حل شدن در یک حلال، معمولاً آب، به کاتیون و آنیون جدا می شود. به عنوان مثال نمک NaCl در آب به Na + و Cl – :

(نگاه کنید به: آنیون ، کاتیون )

ازدیاد طول

مدت زمانی که نمونه کشیده می شود را اندازه گیری می کند. کشیدگی معمولاً به صورت طول پس از کشش تقسیم بر طول اصلی بیان می شود.

امولسیون

مخلوطی که در آن دو ماده غیر قابل اختلاط مانند آب و روغن توسط ماده سومی به نام امولسیفایر . امولسیفایر معمولاً یک صابون است که مولکول های آن یک سر آن محلول در آب و سر دیگر محلول در حلال های آلی است. مولکول‌های صابون گلوله‌های کوچکی به نام میسل که در آن‌ها انتهای محلول در آب به سمت آب و انتهای محلول در حلال‌های آلی به سمت داخل توپ‌ها است. روغن با مسدود شدن در مرکز میسل در آب تثبیت می شود. به این ترتیب آب و روغن مخلوط می مانند.


یک میسل که انتهای محلول در آب مولکول صابون را در خارج نشان می دهد و انتهای محلول در حلال آلی به سمت داخل حرکت می کند و یک ذره آلی بزرگ را در مرکز تثبیت می کند.

پیوند کووالانسی

اتحاد دو اتم زمانی که هر دو یک جفت الکترون مشترک دارند.

پیوند هیدروژنی – برهمکنش جذاب قوی بین یک اتم هیدروژن متصل به یک اتم الکترونگاتیو و یک اتم الکترونگاتیو که عموماً به مولکول دیگری پیوند دارد. به عنوان مثال، اتم های هیدروژن یک مولکول آب به شدت به اتم های اکسیژن یک مولکول آب دیگر جذب می شوند.

 

عرضی – زمانی رخ می دهد که زنجیره های پلیمری جداگانه از طریق پیوندهای کووالانسی به یکدیگر بپیوندند و یک مولکول غول پیکر را تشکیل دهند. (نگاه کنید به: الاستومر ، ترموست )

آنتروپی – بی نظمی. آنتروپی معیاری برای بی نظمی یک سیستم است.

کشش – درجه تغییر شکلی که نمونه در معرض کشش قرار می گیرد. کشش می تواند ازدیاد طول، خمش، فشرده سازی یا هر نوع تغییر شکل باشد. (نگاه کنید به: کشیدگی ، کشش )

ژل – پلیمر متقاطع که مقدار زیادی حلال را جذب کرده است. پلیمرهای شبکه ای معمولاً زمانی که حلال ها را جذب می کنند به میزان قابل توجهی متورم می شوند. (نگاه کنید به: متقاطع )

جم دیول – دیولی که در آن هر دو گروه هیدروکسی روی کربن یکسان هستند. جم دیول ها ناپایدار هستند. چرا به آنها دیول ؟ مخفف جمینال است که به معنای «دوقلوها» است. مربوط به کلمه جوزا است.

برهمکنش ثانویه – برهمکنش بین دو اتم یا مولکول، به غیر از پیوند کووالانسی. برهمکنش های ثانویه شامل پیوند هیدروژنی، برهمکنش های یونی و نیروهای پراکندگی است. (نگاه کنید به: پیوند هیدروژنی )

یون – اتم یا مولکول با بار الکتریکی مثبت یا منفی.

صابون – مولکولی که یک طرف آن قطبی و محلول در آب است، در حالی که طرف دیگر آن غیرقطبی است و در حلال‌های آلی مانند سدیم لوریل سولفات محلول است.

اینها در تماس با آب، میسل‌هایی را تشکیل می‌دهند، توپ‌های کوچکی که در آنها انتهای قطبی مولکول‌ها به سمت آب هدایت می‌شوند، در حالی که انتهای غیرقطبی به سمت داخل و دور از آب هستند. ذرات کثیفی، نامحلول در آب، می توانند در داخل میسل مسدود شوند، بنابراین آب صابون قادر به حذف کثیفی است که آب به تنهایی قادر به حذف آن نیست. (نگاه کنید به: امولسیون )

لیگاند – اتم یا گروه اتمی مرتبط با اتم فلز در یک مجتمع. لیگاندها می توانند خنثی یا یونی باشند. (نگاه کنید به: پیچیده ، یون )

ماتریس – در یک کامپوزیت تقویت شده با الیاف، ماتریس ماده ای است که فیبر در آن قرار دارد، یعنی ماده ای که الیاف را تقویت می کند. این کلمه از یک کلمه لاتین به معنای “مادر” گرفته شده است.

متاتز الفین – واکنش بین دو مولکول حاوی پیوندهای دوگانه کربن-کربن. در متاتز الفین، اتم‌های کربن پیوند دوگانه با یکدیگر مبادله می‌شوند تا دو مولکول جدید ایجاد کنند که هر دو حاوی پیوندهای دوگانه کربن-کربن هستند.

 

مدول

توانایی یک قطعه ماده برای مقاومت در برابر تغییر شکل. مدول به طور کلی به عنوان نسبت نیروی وارد شده بر نمونه به درجه تغییر شکل بیان می شود. به عنوان مثال، مدول کششی نیروی اعمال شده را به ازدیاد طولی که در نتیجه آن نیرو ایجاد می شود، مرتبط می کند. (نگاه کنید به: ازدیاد طول ، نیرو )

مونومر – یک مولکول کوچک که می تواند واکنش شیمیایی داشته باشد تا به مولکول های دیگر از همان نوع بپیوندد و یک مولکول بزرگ به نام پلیمر را تشکیل دهد.

الیگومر – پلیمری که وزن مولکولی آن بسیار کم است و نمی توان آن را به عنوان چنین در نظر گرفت. الیگومرها دارای وزن مولکولی چند صد هستند، اما پلیمرها وزن مولکولی چند هزار یا بیشتر را نشان می دهند.

سیم پیچ تصادفی

شکلی که یک مولکول پلیمری زمانی که در محلول قرار می گیرد به خود می گیرد و به جای امتداد، روی خود می پیچد. گره تصادفی تنها زمانی شکل می‌گیرد که نیروهای بین مولکولی بین پلیمر و حلال برابر با نیروهای بین مولکول‌های حلال خالص و نیروهای بین بخش‌های زنجیره پلیمر باشد.

روان کننده

یک مولکول کوچک که به پلیمر اضافه می شود تا دمای انتقال شیشه ای آن را کاهش دهد. (نگاه کنید به: دمای انتقال شیشه ای ).

باز – نوعی پلیمریزاسیون که در آن یک مونومر حلقوی به پلیمری تبدیل می شود که حاوی حلقه نیست. حلقه‌های مونومر باز می‌شوند و در امتداد زنجیره پلیمری گسترش می‌یابند، مانند زیر:

پلیمریزاسیون زنده – واکنش پلیمریزاسیون که در آن مرحله پایانی وجود ندارد و زنجیره های پلیمری تا زمانی که مولکول های مونومر وجود دارند که می توانند به زنجیره در حال رشد اضافه شوند به رشد خود ادامه می دهند.

اصل Le Chatelier

این اصل می گوید که اگر سیستمی تحت استرس قرار گیرد، برای جبران آن استرس واکنش نشان می دهد. اگر در واکنش های شیمیایی اعمال شود، به این معنی است که اگر یک محصول یا محصول جانبی از سیستم حذف شود، تعادل به هم می خورد و واکنش محصول بیشتری تولید می کند تا ضرر را جبران کند. در پلیمریزاسیون، از این ترفند برای دریافت واکنش به تبدیل های بالا استفاده می شود.

رادیکال آزاد – اتم یا مولکولی که حاوی حداقل یک الکترون جفت نشده است.

مقاومت – درجه تنشی که یک جسم می تواند قبل از شکستن دریافت کند. (نگاه کنید به: تنش )

دمای انتقال شیشه ای – دمایی که در آن یک پلیمر از حالت صلب و شکننده به حالت نرم و چکش خوار تغییر می کند.

کشش – درجه نیروی اعمال شده بر یک جسم تقسیم بر سطح مقطع جسم. سطح مقطع عبارت است از سطح مقطع جسم در صفحه ای عمود بر جهت نیرو. تنش معمولاً در واحدهای نیرو تقسیم بر مساحت، مانند N/cm 2 می شود.

خاتمه – در پلیمریزاسیون رشد زنجیره ای، این واکنش است که رشد زنجیره را متوقف می کند. واکنش های خاتمه واکنش هایی هستند که در آن هیچ یک از محصولات نمی توانند برای رشد پلیمر واکنش نشان دهند.

ترموپلاستیک

ماده ای که می تواند قالب گیری شود و هنگام گرم شدن می تواند شکل بگیرد.

ترموست

مواد اتصال متقابل سخت و غیر قابل انعطاف. ها متفاوت هستند ترموپلاستیک که با حرارت دادن، شکل پذیر می شوند. از آنجایی که ترموست ها دارای پیوند متقابل هستند، چکش خوار نیستند. متفاوت هستند الاستومرهای متقاطع ترموست ها انعطاف پذیر نیستند و مانند الاستومرها کش نمی آیند. (نگاه کنید به: الاستومر ، ترموپلاستیک )

ترانس استریفیکاسیون – واکنش بین یک استر و یک الکل که در آن گروه -OR از استر و گروه -OR’ از الکل موقعیت های تبادلی را دارند، همانطور که در زیر مشاهده می شود.

مرتبه اول

انتقال حرارتی شامل گرمای نهان و تغییر در ظرفیت گرمایی ماده است. (نگاه کنید به: ظرفیت گرمایی ، گرمای نهان ، مرتبه دوم ، حرارتی )

مرتبه دوم – انتقال حرارتی که شامل تغییر در ظرفیت گرمایی است، اما گرمای نهان ندارد. انتقال شیشه ای یک انتقال مرتبه دوم است. (نگاه کنید به: مرتبه اول ، دمای انتقال شیشه ای ، ظرفیت گرمایی ، گرمای نهان ، انتقال حرارتی )

انتقال حرارتی – تغییری که در یک ماده هنگام گرم شدن یا سرد شدن رخ می دهد، مانند ذوب، تبلور یا انتقال شیشه ای. (نگاه کنید به: دمای انتقال شیشه ای )

حجم هیدرودینامیکی – حجمی که یک سیم پیچ پلیمری در محلول اشغال می کند. بسته به نحوه تعامل پلیمر با حلال و وزن مولکولی پلیمر می تواند متفاوت باشد.

فروش پلی الکترولیت در انبار

برای فروش و تامین پلی الکترولیت های مورد نیاز تصفیه فاضلاب با ما تماس بگیرید.

پلی الکترولیت (فلوکولانت) یک ماده شیمیایی آلی است. به طور گسترده ای برای لخته سازی در تصفیه آب استفاده می شود.در تصفیه آب آشامیدنی و تاسیساتی، تصفیه فاضلاب و آبگیری لجن استفاده می شود.

پلی الکترولیت ها؛ آنها را می توان به پلی الکترولیت های آنیونی، کاتیونی و غیریونی (لخته کننده ها) دسته بندی کرد. پلی الکترولیت آنیونی منهای (-)، پلی الکترولیت کاتیونی دارای بار الکتریکی مثبت (+) است و پلی الکترولیت های غیریونی فاقد بار الکتریکی هستند. پلی الکترولیت ها این ویژگی را دارند که ابتدا مواد جامد (ذرات، AKM یا لجن فعال متراکم) را در آب با جاذبه الکتریکی همگرا می کنند، سپس آنها را لخته می کنند و وزن می کنند و با بارش آنها را از آب جدا می کنند. در صورت استفاده به نسبت صحیح، همه آنها همراه با ذرات رسوب شده در لجن یافت می شوند و در آب تصفیه شده باقی نمی مانند.

پلی الکترولیت کاتیونی

پلی الکترولیت کاتیونی به طور گسترده در واحدهای آبگیری لجن تصفیه خانه های فاضلاب استفاده می شود.

در فرآیندهایی که در آن لجن با دکانتر گریز از مرکز، تسمه پرس یا فیلتر پرس آبگیری می شود، پلی الکترولیت کاتیونی در خط لجن تحت فشار دوز می شود که با کمک میکسر استاتیک مخلوط می شود.

اصل کار محصول پلی الکترولیت کاتیونی به طور کلی مبتنی بر تبادل یونی بین زنجیره پلیمری در محلول آبی و بارهای الکتریکی ذرات جامد در حالت جامد معلق است. ساختارهای پایدار ذرات جامد تجزیه می شوند که انعقاد یا لخته منجر به آن می شود

پلی الکترولیت های کاتیونی از 0.05% تا 0.5% رقیق می شوند. محلول آماده سازی معمولاً با افزودن محصول پودر شده به آب در حین اختلاط به صورت %0.1-0.2 تهیه می شود. از آنجایی که خصوصیات لجنی که باید آبگیری شود متفاوت است، دوزهای مورد استفاده در نتیجه آزمایش جار و آزمایشات عملیاتی در محیط آزمایشگاه تعیین می شود.

پلی الکترولیت آنیونی

پلی الکترولیت های پودری، پلی الکترولیت هایی با اندازه ذرات تا 2 میلی متر و شکل فیزیکی آنها به شکل شکر دانه ای است. پلی الکترولیت های پودری بر اساس ویژگی های باری که دارند به سه دسته آنیونی، کاتیونی و غیریونی تقسیم می شوند. پلی الکترولیت های پودری در اشکال عرضه شده مورد استفاده قرار نمی گیرند، آنها پس از تشکیل محلول های خود با آب از نقطه مناسب وارد جریان می شوند.

آنیونی مشتقاتی از پلی الکترولیت ها هستند که به عنوان فلوکولانت در تصفیه KOI، AKM، فلزات سنگین و کلوئیدها در فرآیندهای تصفیه آب به طور کلی از تصفیه های شیمیایی و فعالیت های معدنی و در بازیافت مواد معدنی استفاده می شوند. در موارد بسیار نادر، در برخی از فرآیندهای استثنایی آبگیری لجن ، می توان مشاهده کرد که از آنها در فرآیند استفاده می شود.

اشکال محصول پلی الکترولیت

پلی الکترولیت ها (فلوکولانت ها) به صورت پودر (گرانول) و مایع تولید می شوند. حتی پلی الکترولیت های پودری نیز پس از حل شدن در آب به عنوان محلول های مایع استفاده می شوند.

پلی الکترولیت در اشکال مختلف محصول موجود است که در زیر ذکر شده است.

  1. پودر/گرانول
  2. پاشنه
  3. امولسیون
  4. پراکندگی مایع (LDP)
  5. محلول های آبی (محلول)
فرم محتوای پلیمری ترکیب بندی مدت زمان
پودر / مروارید % 100 پودر یا میکروبید 3 سال
پراکندگی مایع 50 درصد روغن 1 سال
امولسیون % 20-40 روغن + آب 9 ماه
راه حل % 3-7 که 3 ماه

خواص پلی الکترولیت

پلی‌الکترولیت‌ها ( فلوکولانت ) اصلی‌ترین ویژگی‌هایی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند، وزن مولکولی، بار و حالت‌های فیزیکی. برای انتخاب محصول باید آزمایشات آزمایشگاهی انجام شود. پس از کاربردهای گیاهی، محصول مناسب را می توان با قطعیت تعیین کرد.

  • ویژگی یونی: آنیونی، کاتیونی یا غیر یونی

چگالی بار با کوپلیمریزاسیون مونومرهای باردار و بدون بار در نسبت های مختلف کنترل می شود.

می توان آن را با بار آنیونی یا کاتیونی کم تا زیاد در نتیجه کوپلیمریزاسیون مونومر یونی با مونومر غیریونی تولید کرد.

  • وزن مولکولی: (طول زنجیره پلیمری)

وزن مولکولی با تغییر طول زنجیره تغییر می کند.

استفاده عمومی از پلی الکترولیت ها و ملاحظات در عملیات کارخانه

  • کیفیت آب ایده آل توصیه شده برای محلول های پلی الکترولیت باید و نزدیک به آب آشامیدنی باشد. در غیر این صورت ممکن است کلسیفیکاسیون، تشکیل لجن و مشکلات بو در مخازن و لوله ها ایجاد شود، در نتیجه ممکن است در پمپ ها و خطوط مسدود شود. ذرات می توانند باعث گرفتگی دریچه های برقی و فیلترها شوند.
  • آماده سازی پلیمر مهمترین واحدهایی هستند که امکان تهیه پلی الکترولیت در غلظت مورد نظر را فراهم می کنند. عملکرد برتر پلی الکترولیت به کارایی کلی این واحدها بستگی دارد. اگرچه پلی الکترولیت مناسب ترین و با کیفیت ترین محصول است، اما اگر نتوان آن را به قوام مورد نظر حل کرد، نمی تواند عملکرد مورد نیاز را تجربه کند.
  • واحدهای آماده سازی پلی الکترولیت عرضه شده در سال های اخیر بر اساس سیستم اتوماتیک طراحی شده اند و از نظر حساسیت غلظت بسیار قابل اعتماد هستند. در این سیستم ها، میکسرهای موجود در هر محفظه باید همیشه در موقعیت عملیاتی باشند، در حالی که محصول در حال آماده سازی و دوز در سیستم است.

ملاحظات در بهره برداری از تاسیسات

  • پلی الکترولیت از آنجایی که می تواند به آلومینیوم و فولاد گالوانیزه آسیب برساند، باید از تماس با این مواد اجتناب شود. مناطقی که محصولات تجاری در آن نگهداری می شوند نباید در معرض گرما و رطوبت بیش از حد قرار گیرند. پلی الکترولیت در تماس با آب کاملاً لغزنده می شود، بنابراین باید مراقب باشید که محصول روی زمین نریزد. در صورت ریختن روی زمین باید با ماسه و خاک اره و نمک احاطه شود و پس از مدتی جمع آوری و دفع گردد.
  • افرادی که با پلی‌الکترونیک در تماس هستند باید از لباس‌های محافظ، عینک و دستکش استفاده کنند، در صورت پاشیدن به دست‌ها، چشم‌ها و صورت، با آب فراوان شستشو داده و به پزشک مراجعه کنند. گرد و غباری که در هنگام تخلیه محصول به واحد آماده سازی خارج می شود هرگز نباید استنشاق شود و برای احتیاط از ماسک استفاده شود.
  • به دلیل ویژگی رطوبت سنجی، این محصول به اندازه کافی حساس است که حتی رطوبت هوا را حفظ می کند و رطوبت باعث جمع شدن و خراب شدن محصول می شود. بهترین راه برای نگهداری محصول این است که آن را در بسته بندی محکم بسته و در محیطی بدون رطوبت نگهداری کنید.
  • برای اینکه محصول پودری در کارآمدترین شکل خود استفاده شود، باید ظرف 2 سال مصرف شود. برای اینکه محصول در محلول به کارآمدترین شکل خود استفاده شود، باید ظرف 3-4 روز مصرف شود.
  • با توجه به اینکه می توان آب شفاف تری به دست آورد، محلول پلی الکترولیت نباید بیش از حد لازم به محل نصب تزریق شود. زیرا برعکس استفاده زیاد از محصول باعث کدورت آب می شود.
  • در هنگام تماس محلول با فاضلاب، باید از زمان و شدت اختلاط بیش از حد خودداری شود. در غیر این صورت گله های حاصل از هم می پاشند.

زمینه های استفاده از پلی الکترولیت ها در صنعت

• گروه سنگ مرمر، گرانیت، سرامیک
• غذا (تاسیسات یکپارچه مرغ، گوشت ماهی، شیر، نوشیدنی، کنسرو، تولید شکر)
• تاسیسات انرژی، نیروگاه های حرارتی
• صنعت خودرو
• تولیدکنندگان چرم
• منسوجات
• تولیدکنندگان کاغذ
• صنعت شیشه و لاستیک
• بخش معدن (طلا، بور، معادن زغال سنگ و غیره)
• صنایع دارویی و شیمیایی
• شهرداری ها و تصفیه خانه های فاضلاب OIZ

سوالات متداول در مورد پلی الکترولیت ها

1 – چگونه پلی الکترولیت انتخاب کنیم؟

مهمترین معیار در انتخاب پلی الکترولیت، ویژگی فاضلاب است. در نتیجه آزمایش‌های JAR انجام شده در آزمایشگاه‌های Solechem، پس از تجزیه و تحلیل ویژگی‌های فاضلاب، مناسب‌ترین پلی‌الکترولیت انتخاب می‌شود.

2 – قیمت پلی الکترولیت چگونه محاسبه می شود؟

قیمت پلی الکترولیت با توجه به بارهای یونی متفاوت است. هرچه بار یون کمتر باشد، قیمت پلیمر بالاتر می رود. بار یون در نتیجه آزمایش JAR محاسبه می شود.

3 – مصرف در استفاده از پلی الکترولیت چگونه محاسبه می شود؟

هر چه میزان مواد جامد در فاضلاب بیشتر باشد، مقدار پلی الکترولیت بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد. عامل دیگری که میزان مصرف را تعیین می کند، انتخاب پلی الکترولیت مناسب است.

4- پلی الکترولیت ها چه شکل فیزیکی دارند؟

پلی الکترولیت ها می توانند به صورت جامد یا مایع وجود داشته باشند. استفاده از پلی الکترولیت ها به شکل جامد ارزان تر و کارآمدتر از شکل های مایع است.

برای محتوای کامل به زبان انگلیسی در ویکی پدیا این لینک مراجعه کنید.

تجهیزات دوز آماده سازی پلی الکترولیت

POLIFLOC تجهیزات آماده سازی پلیمر پیوسته هستند.

در تمام فرآیندهای تصفیه آب، ترکیبی از تیمارهای عنصری برای حذف ذرات معلق، کلوئیدها و مواد محلول مورد نیاز است. یکی از فرآیندهای اصلی که برای حذف کلوئید مورد استفاده قرار می گیرد، تخلیه یا فلوتاسیون با افزودن فلوکولانت های مصنوعی به نام پلی الکترولیت است.

مجموعه POLIFLOC® مجموعه ای از تجهیزات فشرده است که امکان تهیه یک محلول پلی الکترولیت همگن از یک محصول جامد، مایع یا مخلوط را به صورت کاملا اتوماتیک و پیوسته فراهم می کند.

اصول کارکرد، اصول جراحی، اصول عملکرد

آماده سازی

محصول پودری به محفظه اول وارد می شود که در آنجا توسط یک پخش کننده مرطوب می شود و یک همزن مارپیچ دوبل وظیفه رقیق کردن سریع و کارآمد محصول را بر عهده دارد.

بلوغ

محصول رقیق شده از طریق سیستمی از لوله های سیفون به محفظه دوم می رود که در آن همزن دیگری که وظیفه نگهداری محصول را در گردش دارد و زمان آماده سازی را بهینه می کند، نصب شده است.

ذخیره سازی و دوز

محلول نهایی در محفظه سوم ذخیره می شود، جایی که برخی از سنسورهای سطح خازنی یا اولتراسونیک لازم برای اتوماسیون کل فرآیند نصب شده اند. بسته به سطح شناسایی شده، آنها سیگنال هایی را به کابینه کنترل ارسال می کنند که بر روی عناصر مختلف تجهیزات (ورودی آب، توزیع کننده معرف یا همزن) عمل می کند.

کنترل دوز

یکی از مزایای اصلی محدوده POLIFLOC° توانایی آن در تنظیم دقیق و کامل خودکار عرضه معرف بسته به دبی آب ورودی است.

با نصب یک فرستنده پالس در منیفولد ورودی و یک مبدل فرکانس در کابین کنترل، نرم افزار واحد سرعت پیچ توزیع کننده دیسپنسر را با توجه به قرائت جریان ورودی تنظیم می کند.

از مزایای اصلی این سیستم کنترل می توان به صرفه جویی قابل توجه در معرف ها، بهینه سازی زمان آماده سازی و همگن بودن تولید نهایی اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر را بخواهید

POLIFLOC®

دانلود برگه اطلاعات فنی (PDF)

مشخصات فنی

مخزن به دو بخش تقسیم می شود که از طریق لوله های سیفون با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

منیفولد ورودی برای مرطوب کردن محصول متشکل از شیر توپی، گیج فشار، سوئیچ فشار، فیلتر، تنظیم کننده فشار، شیر برقی، شیر کنترل جریان، امیتر پالس متر، شیر تخلیه و نازل پخش کننده ضد گرفتگی.

توزیع کننده معرف پودر یا گرانول.

همزن سرعت آهسته با پروانه محوری با کارایی بالا.

کلکتور سرریز و زهکشی برای ایمنی و تخلیه تجهیزات در عملیات نظافت و نگهداری از PVC.

کابینت کنترل با صفحه کلید یا صفحه نمایش لمسی (اختیاری) برای کنترل کامل و خودکار تجهیزات.

پروب های سطح خازنی یا اولتراسونیک (اختیاری) نصب شده در محفظه دوز.

مواد ساخت

فولاد ضد زنگ AISI304 یا AISI316.

پلی پروپیلن.

پلی اتیلن.

تجهیزات اختیاری

شیر کاهش فشار.

سنسور سطح در قیف دستگاه پخش پودر.

ویبراتور در قیف دستگاه پخش پودر برای محصولات با تمایل به تراکم.

جمع کننده تخلیه در برنج یا مواد دیگر طبق مشخصات.

پروب سطح اولتراسونیک.

سیستم های یکپارچه پس از رقیق سازی

سیستم های بارگیری خودکار نوع AUTOLIFT برای تولیدات ساعتی بزرگ.

سوکت های بدون ولتاژ برای ارسال سیگنال.

ارتباط با اسکادا یا نرم افزارهای مشابه.

پلی الکترولیت کاتیونی به عنوان منعقد کننده مورد استفاده برای حذف روغن و چربی از پساب صنایع لبنی

پلی الکترولیت کاتیونی به عنوان منعقد کننده مورد استفاده برای حذف روغن ها و چربی ها از فاضلاب صنایع لبنی

ماریا آلخاندرا چینچیلا کالدرون

1 کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، مهندس بهداشت و محیط زیست. پروفسور دانشگاه محبوب سزار. والدوپار، کلمبیا تماس: @.edu.co

2 مدرک کارشناسی ارشد در سیستم های مدیریت یکپارچه برای پیشگیری از خطرات شغلی، کیفیت، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی. مهندس محیط زیست و بهداشت. پروفسور دانشگاه محبوب سزار. والدوپار، کلمبیا تماس: .edu.co

 


از سرگیری

 

متن نوشته:

ارزیابی کارایی یک پلی الکترولیت کاتیونی تجاری به عنوان منعقد کننده در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی.

 

روش شناسی:

برای انجام مونتاژ آزمایش های جار با 1 لیتر نمونه فاضلاب صنایع لبنی، از یک پلی الکترولیت کاتیونی به عنوان منعقد کننده استفاده شد. هر یک از آزمایش‌ها در شرایط اختلاط سریع در 150 دور در دقیقه (مدت زمان 1 دقیقه)، اختلاط آهسته در 30 دور در دقیقه (25 دقیقه) و استراحت (30 دقیقه) انجام شد.

 

نتایج:

آزمایشات جار با استفاده از دوزهای منعقد کننده 100، 140، 180، 220 و 260 میلی گرم در لیتر، به دست آوردن راندمان حذف برای روغن ها و چربی ها، کل مواد جامد معلق، نیاز شیمیایی به اکسیژن (COD) و کدورت با استفاده از منعقد کننده انجام شد. به ترتیب بین 27%-62%، 57%-89%، 8%-58% و 26%-88% می باشد. بهترین غلظت 140 میلی گرم در لیتر بود.

 

نتیجه گیری:

نتیجه گیری شد که پلی الکترولیت کاتیونی تجاری که به عنوان پیش تصفیه انعقادی استفاده می شود، گزینه ای برای تسهیل حذف روغن ها و چربی ها در واحد شناور هوای محلول در سیستم تصفیه فاضلاب صنایع لبنی است.

کلمات کلیدی: پلی الکترولیت کاتیونی. منعقد کننده ها؛ شناورسازی؛ فاضلاب؛ صنایع لبنی

خلاصه

 

متن نوشته:

ارزیابی کارایی یک پلی الکترولیت کاتیونی تجاری به عنوان یک منعقد کننده در درمان ARILs.

 

روش شناسی:

برای مونتاژ جار تست 1 لیتر نمونه ARI، از یک پلی الکترولیت کاتیونی به عنوان منعقد کننده استفاده شد. هر آزمایش در شرایط مخلوط سریع در 150 دور در دقیقه (در طول 1 دقیقه)، مخلوط آهسته 30 دور در دقیقه (25 دقیقه) و زمان استراحت (30 دقیقه) انجام شد.

 

نتایج:

با استفاده از دوز 100، 140، 180 و 260 میلی‌گرم در لیتر، آزمایش‌های شیشه‌ای انجام شد که راندمان حذف روغن‌ها و چربی‌ها (O و F)، OSH، COD و کدورت با استفاده از منعقدکننده بین 27 بدست آمد. ٪ – 62٪، 57٪ – 89٪، 8٪ – 58٪، و 26٪ – 88٪. بهترین غلظت 140 میلی گرم در لیتر بود.

 

نتیجه گیری:

نتیجه گیری شد که پلی الکترولیت کاتیونی تجاری که به عنوان پیش تصفیه انعقاد استفاده می شود، جایگزینی برای بهبود حذف O و F در واحد شناور هوای محلول (DAF) از سیستم تصفیه فاضلاب صنایع لبنی است.

کلمات کلیدی: پلی الکترولیت کاتیونی. منعقد کننده؛ شناورسازی؛ فاضلاب؛ صنایع لبنی

 

مقدمه

یکی از مهم ترین مشکلاتی که در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی (ARIL) باید با آن مواجه شود، کاهش یا حذف کل جامدات معلق (TSS) و روغن ها و چربی ها (A و G) است. به گفته Benavides Camacho و همکاران. (2006) ، میزان چربی شیر تازه 3.0% m/m استاندارد شد. اگرچه پروتئین و اجزای چربی توسط آنزیم های میکروبی تجزیه می شوند، اما محصولات هیدرولیز خود را در شیر باقی می گذارند، بنابراین محتوای چربی ثابت می ماند.

در صنایع لبنی، به دلیل تنوع محصولاتی که فرآوری می‌شوند و سیستم‌های تولیدی اعمال می‌شوند، پساب‌های مایع باقی‌مانده با متغیر بودن بسیار مشخص می‌شوند و بیشترین آلودگی را تشکیل می‌دهند. فرآیندهای اعمال شده در تصفیه فاضلاب، علاوه بر استفاده در حذف آلاینده‌های موجود در این آب‌ها، باید به تغییرات ثابت در جریان ورودی و همچنین به غلظت یا ترکیب این فاضلاب‌ها واکنش نشان دهند ( رودریگز میراندا و همکاران . 2015 ).

در صنعت لبنیات مورد مطالعه، فرآیندهای تصفیه در سال‌های اخیر امکان تصفیه موثر فاضلاب تولید شده توسط فعالیت‌های آن را فراهم کرده است. اما اخیراً مشکلاتی در واحدهای تصفیه (فلوتاسیون، راکتور بیولوژیکی و ته نشین کننده ثانویه) به دلیل غلظت بالای مواد جامد A و G و افزایش مواد آلی ایجاد شده است که کیفیت پساب نهایی را تحت تأثیر قرار می دهد. تشکیل لجن آن لجن باقیمانده از تصفیه‌ها و فرآیندهای صنعتی به عنوان زباله‌های خطرناک طبقه‌بندی می‌شود که نیاز به استفاده از تصفیه‌های ویژه دارد. این لجن ها از غلظت بالایی از جامدات کلوئیدی آلی و معدنی تشکیل شده اند. دفع این نوع زباله برای اکثریت قریب به اتفاق کشورهای آمریکای لاتین به یک مشکل زیست محیطی تبدیل شده است، به طوری که تعداد کمی از آنها روش های دفع کافی را در شهرهای اصلی خود دارند ( گارسیا واکا و همکاران ، 2013 ).

این امر منجر به جستجوی جایگزین های جدیدی شده است که امکان بهینه سازی فرآیندهای اولیه و در نتیجه بهبود عملکرد فرآیندهای ثانویه را با رعایت مقررات زیست محیطی و بهداشتی فراهم می کند.

به عنوان راه حل های جایگزین برای این مشکل، پیشرفت در فرآیندهای تصفیه فیزیکوشیمیایی (انعقاد/لخته سازی) در تصفیه فاضلاب برجسته می شود، زیرا آنها کارایی بالایی از خود نشان داده اند، با اجازه دادن به بی ثباتی ذرات معلق و ترویج تشکیل لخته هایی که می توانند بسته به فرآیندی که در آن اجرا می شوند، با رسوب گذاری یا فلوتاسیون حذف شوند. به گفته د سنا و همکاران. (2008) ، کارایی فرآیندهای فلوتاسیون برای حذف A و G را می توان با استفاده از منعقد کننده ها و پلیمرها افزایش داد.

با توجه به موارد فوق،

هدف بررسی این مقاله ارائه یک پلی الکترولیت کاتیونی تجاری به عنوان جایگزینی برای حذف A و G از ARIL است که در چارچوب شیوع کارآمدترین معیار برای انتخاب فرآیند انعقاد است. با در نظر گرفتن متغیرهای مهمی مانند نوع و هزینه منعقد کننده، تغییرات pH، رسوبات تولید شده، حذف A و G و به طور کلی راندمان تصفیه.

با توجه به Abia و Rodríguez (2002) ، تیمارهای فیزیکوشیمیایی کارآمد، راحت و آسان برای استفاده در سطح صنعتی هستند، تا زمانی که زباله های مایع مورد تصفیه حاوی موادی نباشند که با ماده منعقد کننده واکنش نشان دهند. اینکه دوز معرف ها در غلظت ها و شرایط واکنش مناسب باشد. که در فرآیندهای بعدی شرایط زمان اقامت و شرایط اختلاط که لخته‌های تشکیل‌شده را از بین نمی‌برند حفظ می‌شوند. که یک سیستم جداسازی جامد و مایع کافی و موثر در دسترس است. بنابراین، به طور سنتی، آلاینده‌های موجود در فاضلاب با انعقاد شیمیایی حذف می‌شوند، که به خنثی‌سازی بارهای ذرات معلق یا کلوئیدی کمک می‌کند، که منجر به کاهش دافعه‌های بین ذرات متراکم شده برای رسوب بعدی آن می‌شود. آرانگو روئیز و گارس ژیرالدو، 2007 ).

درمان های فیزیکوشیمیایی بر اساس شیمی و فیزیک انعقاد، با افزودن یک منعقد کننده به طور کلی بر پایه نمک های AL 3 + یا Fe 3 + است که یون های مثبت خود را آزاد می کند که باعث بی ثباتی و جذب کلوئیدهای با بار منفی می شود و در نتیجه بار آن را خنثی می کند. استفاده از پلیمرها امکان حذف آلاینده های امولسیون، معلق یا حل شده را فراهم می کند. در این مقاله از منعقد کننده NALCO 8100 که یک پلی الکترولیت کاتیونی با وزن مولکولی متوسط ​​است که از آلومینیوم و آهن به دست می آید و کارایی آن به طور گسترده ثابت شده است برای زلال سازی آب آشامیدنی، آب صنعتی و پساب با استاندارد ملی استفاده شد. تاییدیه بنیاد بهداشت (NSF).

 

روش

 

شرح صنعت لبنیات

صنعت لبنیات در منطقه شهری شهرداری Valledupar (سزار، کلمبیا) واقع شده است. محصول اصلی آن شیرخشک با بهره وری تقریبی روزانه 88 تن معادل 32000 تن در سال می باشد. این صنعت نه تنها به دلیل اشتغال مستقیم در کارخانه فرآوری آن، بلکه به دلیل اقتصاد غیرمستقیم ایجاد شده در دامداران کوچک و بزرگ منطقه که از آنها خرید می کند، به سنگر مهمی برای اقتصاد منطقه تبدیل شده است. ورودی اصلی: شیر خام.

صنایع لبنی جریان ثابتی از فاضلاب تقریباً 20 لیتر در ثانیه ارائه می دهد که همه آنها به یک سیستم تصفیه فاضلاب (STAR) می رسد که از یک صفحه نمایش و یک واحد شناور (DAF، مخفف آن در انگلیسی) تشکیل شده است. بخشی از درمان اولیه؛ به عنوان تصفیه ثانویه، دارای یک راکتور بیولوژیکی لجن فعال و یک ته نشین کننده ثانویه است. برای تصفیه لجن دارای هاضم لجن، سانتریفیوژ برای غلظت آن و بستر خشک کن می باشد.

 

نمونه برداری از سیستم فاضلاب صنایع لبنی

برای تعیین خصوصیات ARIL، نمونه‌های کامپوزیت در ظروف پلاستیکی با ظرفیت 2 لیتر، شامل 5 عدد 400 میلی‌لیتری هر کدام جمع‌آوری شدند. نمونه ها با فاصله زمانی دو ساعت و با رعایت روز کاری متصدیان تصفیه خانه فاضلاب (WWTP) انجام شد و سه عکس اول در ساعت های 7:00، 9:00 و 11:00 صبح انجام شد. و دو مورد آخر بعد از ظهر ساعت 2:00 و 4:00 بعد از ظهر. با این نمونه ها COD، TSS، SSV، NTK، P، قلیاییت، کدورت، دما و پتانسیل هیدروژن (pH) تعیین شد. برای پارامتر خاص، A و G، مقادير 160 ميلي ليتری در ظروف شيشه ای جمع آوری شد.

برای آزمایش های شیشه ای،

یک نمونه برداری نقطه ای در صبح هفته ای دو بار به مدت چهار هفته انجام شد و حجم نمونه 20 لیتری در شاخه واحد فلوتاسیون DAF جمع آوری شد. برای تضمین نمایندگی و حفظ کلیه نمونه ها، آنها در دمای 4 درجه سانتیگراد سرد نگهداری شدند و در کمترین زمان ممکن برای مشخصه یابی و انجام آزمایش های مربوطه به آزمایشگاه منتقل شدند. آزمایشات jar در همان روزی که نمونه گرفته شد برای جلوگیری از تغییر در ترکیب آن انجام شد. در آنالیزهای اعمال شده برای آزمون های جار، پارامترهایی مانند COD، TSS، کدورت، pH، دما و A و G مورد ارزیابی قرار گرفتند. BOD در هیچ یک از موارد در نظر گرفته نشد، زیرا هنگام تجزیه و تحلیل COD در آن کلیت فرض می شود. شدن در یک نمونه آب ( گارسیا اوباکو و همکاران ، 2016 ).

 

تعیین پارامترهای فیزیکوشیمیایی

روش های تحلیلی بکار رفته برای تعیین تمام پارامترهای فیزیکوشیمیایی ARIL طبق رویه هایی که در کتابچه راهنمای روش های استاندارد برای آنالیز آب آشامیدنی و فاضلاب توضیح داده شده است ( APHA، AWWA و WTPD، 1992 ) انجام شد.

 

تست های انعقاد/لخته سازی (تنظیم تست جار)

آزمایش‌های انعقاد/لخته‌سازی در یک شبیه‌ساز شیشه‌ای E&Q® انجام شد که دارای شش موقعیت برای ظروف با ظرفیت 2000 میلی‌لیتر است. این امکان شبیه سازی شرایط اختلاط سریع در 150 دور در دقیقه (انعقاد)، اختلاط آهسته در 30 دور در دقیقه (لخته سازی) و استراحت (رسوب) را فراهم می کند. در مجموعه‌ها، پنج ایستگاه برای آزمایش دوزهای مختلف منعقدکننده استفاده شد و در هر یک از آزمایش‌های انجام‌شده، ایستگاه ششم به عنوان کنترل باقی ماند. به گفته فلورز راموس و همکاران. (2016) ، با اجرای عملیات در آزمایشات در سطح آزمایشگاهی یا در یک کارخانه آزمایشی، رفتار و امکان سنجی فنی که یک کارخانه صنعتی در شرایط عملیاتی مشابه ارائه خواهد کرد، قابل پیش بینی است.

برای این روش،

تجهیزات شیشه با تمیز کردن آن و تنظیم پاروهای آن آماده شد. یک لیتر (1 لیتر) از نمونه ARIL جمع آوری شده به هر یک اضافه شد. یک پلی الکترولیت کاتیونی به عنوان منعقد کننده استفاده شد که بسته به حجم دوز مورد استفاده، برای افزودن همزمان در سرنگ های یکبار مصرف قرار می گرفت. هر آزمایش تحت شرایط تعیین شده اختلاط سریع (مدت زمان 1 دقیقه)، اختلاط آهسته (25 دقیقه) و استراحت (30 دقیقه) انجام شد.

آزمایشات در سه تکرار و در دمای 1±25 درجه سانتیگراد انجام شد. پارامترهای فیزیکوشیمیایی هر نمونه قبل و بعد از اعمال jar test تعیین شد. به عنوان معیاری برای تعیین غلظت دوز بهینه، کمترین غلظت منعقد کننده که بیشترین مقدار A و G را حذف کرده و همچنین آنهایی که بالاترین ظرفیت شفاف سازی را ارائه می دهند در نظر گرفته شد.

منعقد کننده مورد استفاده،

8100 NALCO ® ، یک پلی الکترولیت کاتیونی با وزن مولکولی متوسط ​​است که برای شفاف سازی آب آشامیدنی، آب صنعتی و فاضلاب با تایید بنیاد ملی بهداشت (NSF) ساخته شده است. این مایع است و در حجم 55 گالن با وزن خالص 238 کیلوگرم، که غلظت 1،144،781 میلی گرم در لیتر را نشان می دهد، عرضه می شود. برای شروع روش تحلیلی، ابتدا یک محلول استوک با غلظت 1% w/v تهیه می‌شود و بعداً با رقیق‌سازی دومی، حجم‌های مورد نظر برای غلظت‌های 100، 140، 180، 220 و 260 میلی‌گرم تعیین می‌شود. / l.

 

پردازش داده ها

تعیین پارامترهای فیزیکوشیمیایی COD، TSS، کدورت و pH، با توجه به روش‌های توصیف شده، در سه تکرار انجام شد، در حالی که غلظت‌های A و G در دو تکرار انجام شد. مقادیر به‌دست‌آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند که در آن از طرح آزمایشی کاملاً تصادفی همراه با آزمون مقایسه‌ای توکی با سطح معنی‌داری 01/0 استفاده شد تا وجود تفاوت معنی‌دار بین تیمارها بررسی شود. در توصیف ARIL، مقادیر میانگین نمونه‌ها را با انحراف استاندارد، حداکثر و حداقل نشان می‌دهند.

 

نتایج

مشخصه ARIL ها داشتن بار آلی زیاد در COD و چربی ها است که در تأثیر زیادی بر محیط زیست به ویژه بر منابع آب منعکس می شود. استفاده از تصفیه‌های فیزیکوشیمیایی که شامل استفاده از پلیمرهای بی‌ثبات‌کننده است، جایگزینی برای افزایش کارایی در تصفیه داده‌شده به این فاضلاب‌ها است که امکان بهینه‌سازی عملکرد فرآیندهای واحدی که سیستم تصفیه را تشکیل می‌دهند و دستیابی به حذف‌های مطلوب را می‌دهد. رفتار منعقد کننده کاتیونی مورد استفاده در تصفیه ARIL برای حذف A و G، TSS، COD و کدورت موجود در آبهای مذکور در زیر توضیح داده شده است.

 

کارایی آزمایش انعقاد/لخته سازی با منعقد کننده کاتیونی

نتایج مربوط به A و G با استفاده از منعقد کننده کاتیونی، با دوزهای 100، 140، 180، 220 و 260 میلی گرم در لیتر و کنترلی که نشان دهنده درمان بدون منعقد کننده است، در شکل 1 است. غلظت A و G پس از اعمال آزمایش شبیه سازی بین 16 میلی گرم در لیتر و 26 میلی گرم در لیتر و بازدهی بین 62 تا 37 درصد مشاهده شد که بهترین حذف با دوز 140 میلی گرم در لیتر کاتیونی انجام شد. منعقد کننده، حذف A و G را بیش از 62٪ (16 میلی گرم در لیتر) در مقایسه با غلظت اولیه نمونه 41 میلی گرم در لیتر از A و G نشان می دهد. اگرچه نتایج مشابهی توسط Abia و Rodríguez (2002) که یک فرآیند انعقاد/لخته‌سازی با فاضلاب صنایع لبنی را اعمال کرد، به دلیل کارایی جذب در فرآیند انعقاد/لخته‌سازی، بازده حذف A و G را بیش از 90 درصد دریافت کرد. در مورد ظرفیت ته نشینی طبیعی آب بدون کمک منعقد کننده کاتیونی، که در شیشه کنترل اندازه گیری شده است، این میزان تنها به 22 درصد کاهش می یابد که نشان می دهد چگونه استفاده از ترکیب شیمیایی (منعقد کننده) به دنبال شکستن امولسیون های روغنی است. آب، دستیابی به ادغام فازهای تشکیل دهنده امولسیون ( مارتینز ناوارو، 2007 ).

 

منبع: خود ساخته

شکل 1 رفتار پارامتر A و G با پلی الکترولیت کاتیونی

 

تغییرات COD در آزمایش شبیه سازی با پلی الکترولیت کاتیونی، اعمال شده بر روی نمونه ARIL با غلظت متوسط ​​اولیه 800 میلی گرم در لیتر COD، در شکل 2 ، جایی که پس از فرآیند ته نشینی، غلظت های بین 340 میلی گرم در لیتر l و 733 میلی‌گرم در لیتر، با راندمان حذف بین 8 تا 58 درصد، با دوزهای 140 میلی‌گرم در لیتر و 180 میلی‌گرم در لیتر، به ترتیب با 57 و 58 درصد بهترین رفتار را در کاهش COD داشتند. در مورد شیشه، حذف 25٪ از COD ارائه شد، که اجازه می دهد تا مشارکت منعقد کننده در حذف COD موجود در ARIL در 33٪ ایجاد شود. این کارایی‌ها با مواردی که توسط Abia و Rodríguez (2002) که به عملکرد 70٪ در حذف COD رسیده‌اند.

 

منبع: خود ساخته

شکل 2 رفتار COD با پلی الکترولیت کاتیونی

 

ظرفیت شکل 3 حذف TSS منعقد کننده را نشان می دهد، جایی که بیشترین حذف این پارامتر هنگام دوز 140 میلی گرم در لیتر منعقد کننده، پرتاب پس از فرآیند ته نشینی، کاهش غلظت TSS در مقدار 21 میلی گرم در لیتر رخ داده است. که نشان دهنده حذف 89 درصدی نسبت به غلظت اولیه نمونه (195 میلی گرم در لیتر) می باشد.

کوزه کنترل پس از فرآیند ته نشینی غلظت 99 میلی گرم در لیتر TSS را نشان داد که مربوط به حذف 49 درصد است، زیرا هیچ ماده منعقد کننده ای دوز نشده است، این رفتار به دلیل عمل بی ثبات کننده اعمال شده توسط فرآیند اختلاط هیدرولیکی بر روی ذرات است. در حالت تعلیق، اجازه ته نشین شدن طبیعی این ذرات در آب را می دهد.

 

منبع: خود ساخته

شکل 3 رفتار پارامتر SST با پلی الکترولیت کاتیونی

 

پس از شبیه سازی در آزمون jar با پلی الکترولیت کاتیونی تجاری به عنوان منعقد کننده برای محدوده دوز 100، 140، 180، 220 و 260 میلی گرم در لیتر، حذف کدورت بین 34 تا 90 درصد به دست آمد که شیشه با دز 140 است. میلی گرم در لیتر، نمونه ای که بهترین حذف را با مقدار 90 درصد (کدورت 17 NTU) نسبت به نمونه ای که غلظت کدورت 165 NTU داشت، ارائه کرد. به طور مشابه، 55٪ از غلظت ثبت شده توسط کنترل، که 108 NTU (34٪ حذف) بود، فراتر رفت، همانطور که در شکل 4 ، رفتار غلظت کدورت در طول کاربرد پلی الکترولیت کاتیونی نشان داده شده است.

 

منبع: خود ساخته

شکل 4 رفتار کدورت با پلی الکترولیت کاتیونی

 

 

نتیجه گیری

ARIL، از جمله ویژگی های آن، وجود غلظت های بالای مواد آلی است که با نیاز شیمیایی اکسیژن (COD) 800 میلی گرم در لیتر نشان داده می شود. کل مواد جامد معلق (TSS) 195  میلی گرم در لیتر. روغن ها و چربی ها (A و G) 41 میلی گرم در لیتر. با این حال، مقدار متوسط ​​pH 9.1 شرایط را برای انجام عملکردهای بیولوژیکی تجزیه مواد آلی تسهیل می کند.

هدف پلی الکترولیت کاتیونی این تحقیق در طول توسعه مجموعه‌های شبیه‌سازی تست جار (انعقاد، لخته‌سازی و ته نشینی) برای ARIL، به عنوان بهترین غلظت دوز 140 میلی‌گرم در لیتر، با حذف مقادیر A و G، COD، TSS ارائه شد. و کدورت به ترتیب 62، 57، 89 و 90 درصد است. این گزینه امکان بهبود کارایی در فرآیند جداسازی A و G و مواد آلی در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی را فراهم می کند.

 

منابع

 

Abía, L. and Rodríguez, M. (2002) تصفیه فیزیکوشیمیایی فاضلاب صنایع لبنی. مهندسی شیمی ، 391، 100-104. [ لینک ها ]

انجمن بهداشت عمومی آمریکا (APHA)، انجمن کار آب آمریکا (AWWA) و طراحی کارخانه تصفیه فاضلاب (WTPD) (1992). روشهای استاندارد برای تجزیه و تحلیل آب آشامیدنی و فاضلاب . نسخه های دیاز و سانتوس. [ لینک ها ]

Arango Ruiz، A. و Garces Giraldo، LF (2007). طراحی سلول الکتروکواگولاسیون برای تصفیه فاضلاب صنایع لبنی. مجله دانشگاه عافیت , 43 (147), 56-67. [ لینک ها ]

Benavides Camacho, I., López Ortiz, N., Restrepo Sánchez, L. and Novoa Castro, C. (2006). تأثیر باکتری سودوموناس فلورسنس بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست. تکنورا ، 10 (19)، 57-64. DOI: 10.14483/22487638.6231 [ لینک ها ]

De Sena, R., Moreira, R. y José, H. (2008). مقایسه کمک های انعقادی برای تصفیه فاضلاب فرآوری گوشت به روش شناورسازی ستونی. فناوری منابع زیستی ، 99 (17)، 8221-8225. https://doi.org/10.1016/j.biortech.2008.03.014 [ لینک ها ]

فلورز راموس، دی اف، بارکو بورگوس، جی. و رینکن پرات، SL (2016). تحلیل مقایسه ای کربنیزاسیون پوسته نخل روغنی در راکتورهای بستر ثابت تکنورا ، 20 (49)، 45-58. DOI https://doi.org/10.14483/udistrital.jour.tecnura.2016.3.a03 [ لینک ها ]

گارسیا اوباکو، سی.، گارسیا واکا، ام. و واکا بوهورکز، ام. (2013). کپسوله سازی لجن حاصل از تصفیه خانه های فاضلاب صنعت خودروسازی در ماتریس های رسی. تکنورا ، 17 (38)، 26-36. DOI: https://doi.org/10.14483/udistrital.jour.tecnura.2013.4.a02 [ لینک ها ]

García Vaca، MC، García Ubaque، CA و De Plaza Solórzano، JS (2016). بررسی اکتشافی تصفیه آب شستشوی جوهر به روش انعقاد الکتریکی/الکتروفلوتاسیون. تکنورا ، 20 (47)، 107-117. DOI: https://doi.org/10.14483/udistrital.jour.tecnura.2016.1.a09 [ لینک ها ]

مارتینز ناوارو، اف (2007). تصفیه فاضلاب صنعتی با انعقاد الکتریکی و انعقاد معمولی . نسخه های دانشگاه کاستیا – لامانچا. [ لینک ها ]

رودریگز میراندا، جی پی، گارسیا اوباکو، کالیفرنیا و پاردو پینزون، جی. (2015). انتخاب فن آوری برای تصفیه فاضلاب شهری. تکنیک ، 19 (46)، 149-164. DOI: https://doi.org/10.14483/udistrital.jour.tecnura.2015.4.a12 [ لینک ها ]

 

نحوه استناد: Oñate-Barraza., CH Y Chinchilla-Calderón., MA (2021) پلی الکترولیت کاتیونی به عنوان یک منعقد کننده که برای حذف روغن ها و چربی ها از فاضلاب صنایع لبنی استفاده می شود. تکنیک، 25(69)، 120-130.

اخذ شده: 23 نوامبر 2020; گذشت: 01 آوریل 2021

تامین مالی

این در چارچوب توافق نامه نهادی بین دانشگاه محبوب سزار، دفتر مرکزی Valledupar، و صنایع لبنی Dairy Partners Americas (DPA) Colombia Ltda ایجاد شد.