سود پرک

سود پرک چیست؟

سود پرک Soad Perak یک بازی بسیار قدرتمند با فرمول شیمیایی NaOH است که در واقع هیدروکسید سدیم جامد است.
این سود پرک با نام های دیگری مانند سود سوز آور، سود سوز آور، سود سوز آور جامد و گاه چربی گیر صنعتی نیز شناخته می شود. استفاده از هیدروکسید سدیم یا سود پرک دارای صنایع مختلفی است و در تولید خمیر و کاغذ، آلومینیوم، پتروشیمی، پارچه، صابون، مواد شوینده، مواد شیمیایی، ابریشم مصنوعی کاربرد دارد. و به صورت تکه های سفید است که به راحتی رطوبت هوا را جذب کرده و حالت چسبندگی پیدا می کند. سودا پرک در چه مواردی استفاده می شود؟
هیدروکسید سدیم یک پایه قوی است که برای تولید نمک های سدیم، پاک کننده ها، تنظیم pH و تیتراسیون، سنتزهای آلی و حتی در صنایع استفاده می شود.

سود پرک

ویژگی ها و مزایای سود پرک

سود پرک به دلیل خاصیت رنگ‌زدایی در صنایع کاغذسازی و نساجی کاربرد فراوانی دارد. استفاده از خاکستر سودا به عنوان ماده اولیه منعقد کننده برای تولید آلومینیوم از سنگ معدن آن، نمونه دیگری از کاربرد خاکستر سودا در صنایع غذایی برای شستن یا پوست کندن میوه ها و سبزیجات، تهیه قهوه است. و شکلات، تولید رنگ کاراملی، تولید نوشیدنی های غیر الکلی، سفت شدن بستنی و تولید رشته چینی استفاده می شود.
سود پرک
به دلیل خاصیت قلیایی قوی برای تصفیه آب و افزایش PH آب نیز استفاده می شود. قرار داده شده. یکی از مزایای افزایش PH کاهش خواص خورندگی آن و کاهش درصد فلزات سمی و سنگین مانند قلع و مس در آب است. برای تولید مواد شوینده استفاده می شود و بیشترین کاربرد آن در صنعت تولید صابون می باشد.
شایان ذکر است که قدرت پاک کنندگی این ماده در آب گرم افزایش می یابد. سود سوزآور همچنین در تولید پیل‌های سوختی و رزین‌های اپوکسی که در توربین‌های بادی استفاده می‌شوند، استفاده می‌شود. ، استفاده می شود. یکی دیگر از کاربردهای این ترکیب، تولید متیلات سدیم در فرآیند تولید بیواتانول و بیودیزل است، بنابراین از این ماده در صنایع تولید سوخت نیز استفاده می شود.

ساختار فیزیکی و شیمیایی سود پرک

در این کار، از سه نمونه بوکسیت یا سود پرک به عنوان منابع ارزان قیمت برای تشکیل زئولیت با فرآیند سبز بر اساس روش تبلور فاز بخار (VPC) استفاده شد. سنتز با استفاده از یک حمام آب با آب دیونیزه گرم شده در دمای 35، 45، 60 یا 90 درجه سانتی گراد انجام شد. در طول فرآیند، بوکسیت‌های از پیش ذوب شده NaOH تنها با بخار مایع در تماس بودند. نتایج نشان می دهد که سودالیت در تمام نمونه ها پس از VPC در دماهای بالاتر (60 درجه سانتی گراد و 90 درجه سانتی گراد) تشکیل شده است.
در عوض مقدار زیادی زئولیت A در نمونه مشخص شده توسط SiO 2 / Al 2 O 3 سنتز شد.نسبت به 1 و پس از تصفیه بخار در دمای 35 درجه سانتی گراد و 45 درجه سانتی گراد. این داده‌ها نقش تعیین‌کننده ترکیب مواد شیمیایی و مواد خام و مقدار مولکول‌های آب را در نوع زئولیت تشکیل‌شده با روش تبلور بخار نشان می‌دهند. علاوه بر این، نتایج نشان می‌دهد که فرآیند VPC سنتز زئولیت بدون تولید ضایعات آب را ممکن می‌سازد.

سود پرک

آیا جوش شیرین همان سود پرک است؟

اگرچه جوش شیرین و سود پرک هر دو مواد قلیایی هستند که دارای pH بالاتر از خنثی هستند، اما از نظر شیمیایی از یکدیگر متمایز هستند.
بی کربنات سدیم – که با نام دیگر جوش شیرین شناخته می شود – دارای فرمول شیمیایی NaHCO3 است. در ضمن به سود پرک سدیم هیدروکسید نیز گفته می شود و فرمول شیمیایی آن NaOH است. نکته مهم این است که جوش شیرین غیر سمی است در حالی که سود سوزآور سمی است.

سوالات متداول

آیا سود پرک بی خطر است؟

سود پرک یک ماده بالقوه خطرناک است. اگر پوستتان را لمس کند، آن را بنوشید یا نفس بکشید، می تواند به شما آسیب برساند. خوردن یا نوشیدن هیدروکسید سدیم می تواند باعث سوختگی شدید و استفراغ فوری، حالت تهوع، اسهال یا درد قفسه سینه و معده و همچنین مشکلات بلع شود.

آیا سود پرک برای پوست بی خطر است؟

هیدروکسید سدیم در مراقبت از پوست: فقط برای اینکه کاملاً واضح باشد: استفاده از هیدروکسید سدیم خالص در هر مقدار یا غلظتی روی پوست شما بی خطر نیست. هیدروکسید سدیم می تواند باعث سوختگی شیمیایی و آسیب شدید پوست شود.

آیا سود پرک اسید است یا باز؟

NaOH یک باز آرنیوس است زیرا در آب تجزیه می شود و یون های هیدروکسید (OH-) و سدیم (Na+) را ایجاد می کند.

سود پرک

فروش سود پرک

سود پرک نام رایج هیدروکسید سدیم است . این به عنوان یک پایه قوی طبقه بندی می شود زیرا مولکول های آن هنگام حل شدن در آب به طور کامل به آنیون ها و کاتیون ها تجزیه می شوند. در مقایسه با جوش شیرین، بسیار خورنده و سمی است.
هیدروکسید سدیم معمولاً به عنوان یک ماده در مواد شوینده، پاک کننده های فاضلاب و پاک کننده های فر استفاده می شود. همچنین در تولید کاغذ برای ساخت خمیرهای فیبری از سلولز چوب استفاده می شود. می تواند مواد آلی و بافت زنده را حل کند و باعث صدمات جدی شود.
هیدروکسید سدیم معمولاً به عنوان یک ماده در مواد شوینده، پاک کننده های فاضلاب و پاک کننده های فر استفاده می شود.
همچنین در تولید کاغذ برای ساخت خمیرهای فیبری از سلولز چوب استفاده می شود. می تواند مواد آلی و بافت زنده را حل کند و باعث صدمات جدی شود.
هیدروکسید سدیم همچنین دارای رطوبت بالایی است، به این معنی که به راحتی رطوبت موجود در هوا را جذب می کند.

جوش شیرین چیست؟

جوش شیرین یا بی کربنات سدیم معمولا برای پخت نان، کیک و شیرینی استفاده می شود. با آزاد کردن دی اکسید کربن که حباب هایی در مخلوط ایجاد می کند، به خمیر کمک می کند. با تشکیل حباب‌ها، خمیر منبسط می‌شود و پس از پختن خمیر، فضاهایی باقی می‌ماند.
جوش شیرین غیر سمی است و به راحتی می توان آن را به اجزای شیمیایی ساده تری تجزیه کرد. در دمایی که از 80 درجه سانتیگراد شروع می شود، شروع به تجزیه به سه ترکیب ساده تر می کند – کربنات سدیم، آب و دی اکسید کربن. تجزیه با افزایش دما تسریع می شود.

2 NaHCO3 → Na2CO3 + H2O + CO2

انتشار دی اکسید کربن در طول این فرآیند تجزیه به این معنی است که بی کربنات سدیم می تواند برای خاموش کردن آتش استفاده شود. در واقع، این ماده اصلی فعال در مخازن کپسول آتش نشانی تحت فشار است.

سود پرک

آیا جوش شیرین سوز آور است؟

جوش شیرین هر چقدر هم غلیظ باشد PH نسبتا پایینی دارد و پایه ضعیفی به حساب می آید. به عنوان یک پایه ضعیف، جوش شیرین قادر به جدا کردن یون های هیدروژن (پروتون) از سایر ترکیبات نیست.
وقتی در آب حل می شود به یون های سدیم و بی کربنات تجزیه می شود. برخلاف یون های هیدروکسیل، یون های بی کربنات به راحتی پروتون ها را نمی پذیرند، که باعث می شود جوش شیرین غیر سوزاننده شود.

آیا سود پرک و جوش شیرین یکی هستند؟

اگرچه سود پرک و جوش شیرین هر دو مواد قلیایی هستند و نام‌های مشابهی دارند، اما یکسان نیستند. برای شروع، آنها فرمول های شیمیایی و خواص متفاوتی دارند. یکی سمی است در حالی که دیگری غیر سمی است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی استفاده شود.
به دلیل واکنش پذیری بالای سدیم،سود پرک به انرژی زیادی (مانند جریان الکتریکی) برای تجزیه یا تغییر شیمیایی نیاز دارد. با این حال، جوش شیرین فقط به دمای نسبتاً پایینی برای تجزیه نیاز دارد. اگرچه دومی حاوی سدیم نیز می باشد، یکی از محصولات تجزیه آن آب است. این باعث می‌شود که سدیم با یون‌های هیدروکسیل آزاد در آب راحت‌تر شریک شود.
جوش شیرین معمولاً به شکل پودر سفید در دمای اتاق است. در مقابل، سود پرک به رنگ سفید پوسته پوسته است و در دمای اتاق “مرطوب” است زیرا به راحتی رطوبت را جذب می کند.
خواص رطوبت سنجی آن باعث می شود که برای استفاده در محلول های استاندارد ایده آل نباشد زیرا سطح pH را می توان به راحتی با وجود رطوبت در هوا تغییر داد. سود پرک نیز بسیار واکنش پذیر است و به اندازه کافی به عنوان محلول استاندارد پایدار نیست.

آیا می توانم به جای جوش شیرین از سود پرک استفاده کنم؟

اینکه آیا می توانید از جوش شیرین به عنوان جایگزینی برای سود پرک استفاده کنید یا نه به زمینه یا هدف بستگی دارد. به عنوان مثال، می توانید از جوش شیرین برای خنثی کردن اسیدها استفاده کنید. همچنین می توانید از آن در آزمایش های تیتراسیون استفاده کنید.
با این حال، اگر می خواهید مواد شوینده و پاک کننده قوی تولید کنید، نمی توانید از جوش شیرین به عنوان جایگزین سود پرک استفاده کنید زیرا اثر پروتوناسیون یکسانی ندارد.
در بیشتر موارد، جوش شیرین و سود پرک قابل تعویض نیستند. خواص شیمیایی و فیزیکی آنها به قدری متفاوت است که یکی نمی تواند جایگزین موثر دیگری برای دیگری باشد.
در ReAgent Chemicals، ما سود سوزآور را در غلظت‌های مختلف می‌فروشیم. برای خرید سود پرک از یکی از تولید کنندگان پیشرو مواد شیمیایی در بریتانیا، WEG می باشد.

سود پرک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *