انواع پمپ

در فایل PDF زیر، انواع پمپ های رایج در صنایع توضیح داده شده اند. لطفا جهت دانلود روی لینک زیر کلیک نمایید

دانلود انواع پمپ

پمپ های گریز از مرکز شاید رایج ترین نوع پمپ در حال کار امروزی باشند. با پیکربندی‌های مختلف موجود، پمپ‌های سانتریفیوژ به دلیل سادگی طراحی، راندمان بالا، طیف وسیعی از ظرفیت و هد، سرعت جریان روان و سهولت کارکرد و نگهداری به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پمپ های گریز از مرکز

اصل عملیات

پمپ های گریز از مرکز از یک یا چند پروانه استفاده می کنند که به محور پمپ متصل شده و با آن می چرخند. این انرژی را فراهم می کند که مایع را از طریق پمپ حرکت می دهد و مایع را تحت فشار قرار می دهد تا آن را از طریق سیستم لوله کشی حرکت دهد. بنابراین پمپ انرژی مکانیکی را از یک موتور به انرژی یک سیال متحرک تبدیل می کند. بخشی از انرژی به انرژی جنبشی حرکت سیال می رود و بخشی به انرژی پتانسیل می رود که با فشار سیال یا با بلند کردن سیال بر خلاف گرانش به ارتفاع بالاتر نشان داده می شود.

انتقال انرژی از چرخش مکانیکی پروانه به حرکت و فشار سیال معمولاً بر حسب نیروی گریز از مرکز توصیف می شود. فشار خروجی بازتاب فشاری است که نیروی مرکزگرا را اعمال می کند.

یک پمپ گریز از مرکز با کار پمپ مایع موجود در سیستم را به درگاه مکش پمپ و از آنجا به ورودی پروانه هدایت می کند. سپس پروانه چرخان مایع را در امتداد پره های چرخان حرکت می دهد و در عین حال انرژی سرعت مایع را افزایش می دهد. سپس مایع از پره های پروانه خارج می شود و به داخل ولوت پمپ یا محفظه دیفیوزر حرکت می کند، جایی که سرعت بالای سیال از طریق فرآیند انتشار به فشار بالا تبدیل می شود. سپس سیال به داخل درگاه تخلیه پمپ هدایت می شود و از آنجا به داخل سیستم یا در مورد پمپ چند مرحله ای به مرحله بعدی می رود.

پمپ های گریز از مرکز معمولاً برای مایعات با ویسکوزیته پایین (رقیق) و دبی بالا انتخاب ارجح هستند. آنها معمولاً در بسیاری از کاربردهای مسکونی، تجاری، صنعتی و شهری استفاده می شوند.

پمپ های گریز از مرکز چگونه کار می کنند؟

انواع پمپ سانتریفوژال

چهار نوع طبقه بندی اصلی برای پمپ های گریز از مرکز وجود دارد که وجه تمایز اصلی هر کدام مکانیسمی است که دیافراگم رفت و برگشتی را به حرکت در می آورد.

به صورت مکانیکی فعال شده است

این نوع پمپ دارای پیوند مکانیکی رفت و برگشتی است که مستقیماً به دیافراگم متصل می شود. پمپ شامل یک مجموعه دنده یا مکانیزم مکانیکی دیگر برای تبدیل چرخش موتور به یک حرکت رفت و برگشتی از پیوند متصل به دیافراگم است. جریان ممکن است با تغییر طول ضربه یا سرعت پمپ تغییر کند.

به صورت هیدرولیکی فعال می شود

این نوع عملیات از یک سیال هیدرولیک میانی در سمت غیر محصولی دیافراگم برای خم شدن دیافراگم استفاده می کند. سیال هیدرولیک توسط یک پیستون رفت و برگشتی تحت فشار قرار می گیرد. اگرچه شبیه به یک دیافراگم با حرکت مکانیکی عمل می کند، پیستون به دیافراگم متصل نیست، بلکه سیال هیدرولیک میانی را تحت فشار قرار می دهد، که دیافراگم را خم می کند. جریان با این نوع پمپ دیافراگمی با تغییر سرعت پمپ یا با تغییر مقدار سیال هیدرولیکی که دور زده می شود، تغییر می کند.

شیر برقی

این پمپ ها دارای یک موتور الکتریکی هستند که به طور متناوب یک برق شیر برقی و غیرفعال می کند و نیروی الکترومغناطیسی ایجاد می کند که با یک قطعه فلزی روی دیافراگم واکنش نشان می دهد. این باعث خم شدن دیافراگم می شود. دبی با تغییر سرعت پمپ تغییر می کند.

پمپ های دیافراگمی دوگانه با هوا (AODD)

این یک نوع پمپ دو اثره است. آنها دارای دو دیافراگم و دو مجموعه دریچه چک هستند. پمپ توسط هوای فشرده به حرکت در می آید که به طور متناوب در سمت غیر محصولی یک دیافراگم و سپس طرف دیگر کار می کند. هوا با استفاده از یک شیر شاتل به طرف های متناوب دیافراگم می رسد. جریان با تغییر فشار هوای عرضه شده به پمپ تغییر می کند.

به این ویدیوی یوتیوب نگاهی بیندازید تا ببینید پمپ گریز از مرکز چگونه کار می کند:

برنامه های کاربردی نمونه

پمپ های سانتریفوژال نوع دیافراگمی در بسیاری از کاربردها در زمینه های تجاری، صنعتی، شهری و علمی استفاده می شوند. آنها معمولاً به عنوان پمپ های اندازه گیری برای پمپاژ حجم دقیق مایع برای تصفیه آب (مانند آب آشامیدنی، فاضلاب، آب دیگ بخار، آب استخر و غیره) استفاده می شوند. آنها در کاربردهای فرآیندی که در آن فشارهای بسیار بالا مورد نیاز است، در مواردی که اندازه گیری سیالات مورد نیاز است، یا جایی که ماهیت بدون مهر و موم این نوع پمپ یک مزیت مهم است، استفاده می شود. پمپ های AODD اغلب برای جابجایی مایعات حاوی جامدات یا جاهایی که برق در دسترس نیست استفاده می شود.

یکی از کاربردهای رایج پمپ گریز از مرکز چند مرحله ای، استفاده از آن به عنوان پمپ آب تغذیه دیگ بخار است. به عنوان مثال، یک واحد 350 مگاواتی به دو پمپ تغذیه به صورت موازی نیاز دارد. هر پمپ تغذیه یک پمپ گریز از مرکز چند مرحله ای است که 150 لیتر در ثانیه در 21 مگاپاسکال تولید می کند.

تمام انرژی منتقل شده به سیال از انرژی مکانیکی که پروانه را به حرکت در می آورد به دست می آید. این را می توان در فشرده سازی ایزنتروپیک اندازه گیری کرد که منجر به افزایش جزئی دما (علاوه بر افزایش فشار) می شود. پمپ های سانتریفیوژ چند مرحله ای معمولاً برای کاربردهایی استفاده می شوند که نیاز به فشار یا فشار بالاتری دارند.

پمپ های دیافراگمی معمولاً در محدوده های زیر مستقر می شوند:

  • سرعت جریان بین 20 تا 750000 لیتر در دقیقه است
  • کل هد (فشار) بین 0.3 تا 215 بار است
  • اسب بخار بین 0.3 تا 4500 اسب بخار است

طیف گسترده ای از مواد ساختمانی، از پلاستیک های مختلف و چدن یا فولاد ضد زنگ برای کارهای سبک تر – تا برنز، فولادهای ضد زنگ، آلیاژهای عجیب و غریب، و پلاستیک های ویژه برای کاربردهای خورنده، ساینده، بهداشتی و یا سایر کاربردهای دشوار، وجود دارد.

مزایای اولیه پمپ های سانتریفوژال

  • هیچ مهر و موم درایو وجود ندارد، بنابراین خطر نشت کاملاً از بین می رود. این بدان معنی است که مایعات خطرناک را می توان بدون ریزش پمپاژ کرد. از بین بردن درزگیرهای درایو، نشت، اتلاف اصطکاک، سایش و سر و صدا را از بین می برد و باعث جدا شدن کامل سیال از درایو پمپ می شود. این تضمین می کند که تقریباً 100٪ از قدرت موتور به قدرت پمپاژ تبدیل می شود.
  • عدم انتقال حرارت از موتور – محفظه پمپ توسط یک شکاف هوا از موتور جدا می شود. ایجاد یک مانع حرارتی
  • جدا شدن کامل از محیط فرآیند به این معنی است که مایع نمی تواند از پمپ به داخل موتور نفوذ کند.
  • کاهش اصطکاک.
  • اگر بار پمپ خیلی زیاد باشد، کوپلینگ مغناطیسی ممکن است شکسته شود. با “شکستن” کوپلینگ مغناطیسی، به این معنی است که پمپ اضافه بار نمی کند و آسیب نمی بیند.

معایب اولیه پمپ های سانتریفوژال

  • مایعات حاوی ذرات آهنی هنگام استفاده از پمپ محرک مغناطیسی مشکل ساز هستند. این به دلیل تجمع ذرات روی آهنربای پروانه است و به مرور زمان باعث از کار افتادن پمپ می شود.
  • مقداری انرژی در کوپلینگ از بین می رود. این در درجه اول به دلیل مقاومت مغناطیسی است.
  • اگر بارهای غیرمنتظره سنگین رخ دهد، ممکن است باعث لغزش کوپلینگ شود.

برخی از مشکلات معمولی که می تواند توسط این پمپ ها مواجه شود در زیر مشخص شده است.

  • کاویتاسیون – این می تواند زمانی رخ دهد که هد مکش مثبت خالص سیستم برای پمپ انتخابی خیلی کم باشد.
  • سایش بیش از حد پروانه – این وضعیت اغلب می تواند توسط مواد جامد معلق بدتر شود.
  • خوردگی داخل پمپ ناشی از خواص سیال است.
  • افزایش یا افزایش مجدد در خط.
  • گرم شدن بیش از حد پمپ به دلیل دبی کم.
  • نشت رسانه در امتداد شفت چرخان.
  • عدم وجود پمپ های سانتریفیوژ پرایم برای کارکرد باید (با سیالی که باید پمپ شود) پر شود.

اکثر پمپ های گریز از مرکز به صورت خود پرایمینگ نیستند. به عبارت دیگر، محفظه پمپ باید قبل از راه اندازی پمپ با مایع پر شود، در غیر این صورت پمپ نمی تواند کار کند. اگر محفظه پمپ با بخارات یا گازها پر شود، پروانه پمپ به گاز متصل شده و قادر به پمپاژ نیست. برای اطمینان از اینکه پمپ سانتریفیوژ پر شده باقی می ماند و به گاز متصل نمی شود، بیشتر پمپ های گریز از مرکز در زیر سطح منبعی قرار دارند که پمپ از آن مکش می کند. همین اثر را می توان با تامین مایع به مکش پمپ تحت فشاری که توسط پمپ دیگری که در خط مکش قرار دارد، به دست آورد.

بنابراین، این یک نمای کلی از پمپ های گریز از مرکز است . چیزی برای اضافه کردن دارید؟

مزایا یا معایبی در کاربرد وجود دارد؟ یا چیزی وجود دارد که ما آن را پوشش نداده ایم که دوست دارید بدانید؟

 

    Olaer SMT-Screwpumps Catalogue PDF